Φάκελος Ναρκωτικά ( 18)

Συνεχίζουμε κατ’ αποκλειστικότητα από το καφενείο, την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μου gianniotis.gr με τίτλο:

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

"Τα …εκρηκτικά που σκοτώνουν"

Πληροφορούμε τους φίλους μας, ότι όπως μας ενημέρωσε ο συγγραφέας, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες.

Εκδόθηκε από τον ίδιο για να καλύψει διδακτικές ανάγκες, και περιορισμένος αριθμός αντιτύπων αυτού, έχουν δοθεί σε δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία, συλλόγους, ιδρύματα, πνευματικά κέντρα κ.λ.π.

BASSUKO

(Μπασούκο)

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθούμε σ' ένα άλλο είδος επίσης επικίνδυνου ναρκωτικού, που κυκλοφορεί προς το παρόν στις Λατινοαμερικανικές χώρες, κυρίως στην Κολομβία.

Πρόκειται για τον "αδελφό" του κρακ, το ονομαζόμενο Bassuko του οποίου η τιμή είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Καπνίζεται σκέτο χωρίς προσμίξεις και επιφέρει από την πρώτη φορά τραγικά αποτελέσματα, με πρώτο αυτό της νευρασθένειας1, συνοδευόμενη από σύγχυση, τρόμο, παρανοϊκές σκέψεις, εξασθένιση του στοχασμού, τύψεις, κατάθλιψη, αίσθηση απομόνωσης κ.λ.π.

Ανέφερε συγκεκριμένα άτομο κάτω από αυτές τις συνθήκες:

"…Εκείνη τη στιγμή ένιωσα έντονους σπασμούς και σε χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων σχηματίσθηκε γύρω μου ένα τούνελ, πολύ χαμηλό, πολύ στενό, πολύ σκληρό, ασυνήθιστα κρύο και με πολύ μεγάλη υγρασία. Θέλησα να απομακρυνθώ απ’ αυτό γιατί αισθανόμουνα ένα βάρος που έπνιγε την ανάσα μου. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά κτύπησα στο κεφάλι μου στη μεταλλική σκεπή και το τούνελ άρχισε να συμπιέζεται και να μικραίνει, μέχρι που άρχισα να πνίγομαι όλο και περισσότερο. Δεν θυμάμαι αν βγήκα από το τούνελ, αλλά δεν θυμάμαι και αν... έζησα μετά απ’ αυτό…".

Το καπνίζουν συνήθως πολύ νεαρά άτομα (10-15 ετών) και το πρώτο τσιγάρο δημιουργεί τέτοιο εθισμό, ώστε ο μικρός αυτός χρήστης να χρειάζεται πάνω από εκατό Bassuko τσιγάρα την ημέρα για να μπορέσει να ελέγξει έστω και προσωρινά, τις ψυχικές και σωματικές λειτουργίες του κάτι βέβαια που ποτέ δεν επιτυγχάνει.

Από την έναρξη της χρήσης αυτού του προϊόντος, τα στατιστικά στοιχεία μας λένε ότι, κανένα από τα παιδιά αυτά δεν γιόρτασε τα επόμενα γενέθλιά του.

Η χρήση του προκαλεί φοβερό άγχος και η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί, παρά μόνο με συνεχείς και αυξανόμενες δόσεις για να κλείσει οριστικά ο δολοφονικός κύκλος του, καταστρέφοντας εγκεφάλους, πνεύμονες και νεανικές ζωές, θύματα κάποιων αδίστακτων που, η αγριότητα της ζωής έχει μετατρέψει σε τρωκτικά της νύχτας, ικανά να κάνουν το παν για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Από δω ξεκινάει κι' άλλη μία "πληγή":

Αυτή της παιδικής πορνείας.

Τα ανήλικα αυτά παιδιά, θύματα μιας διεφθαρμένης και ανήθικης μάζας μαστροπών, προαγωγών και παιδεραστών, γίνονται εύκολη λεία και αποτελούν "επιδόρπιο" του ανώμαλου και αρρωστημένου πάθους τους αφ' ενός, και αφ' ετέρου πηγή εύκολου πλουτισμού για τους ίδιους, αφού θεωρούν ότι η αξία της ζωής των παιδιών αυτών είναι μηδαμινή.

Το Bassuko μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο στην Ευρώπη.

Σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα σκάσει μύτη τα αμέσως προσεχή χρόνια.


Κ Ρ Α Κ


Πρόκειται για ένα ήδη "διάσημο" παρασκεύασμα, που εμφανίσθηκε τα τελευταία χρόνια και έχει σαν βάση παρασκευής την καθαρή κοκαϊνη, οι δε τοξικομανείς το καπνίζουν αναμεμιγμένο με καπνό ή χασίς.

Το κρακ, είναι προϊόν επεξεργασίας της υδροχλωρικής κοκαϊνης, με κάλλιο και αιθέρα.

Είναι δέκα (10) φορές πιο ισχυρό από την κοκαϊνη και σαν παράγωγό της, είκοσι (20) φορές φθηνότερο.

Με αυτή λοιπόν τη φτηνή τιμή του έγινε πολύ γνωστό και προσιτό στις λιγότερο ευκατάστατες τάξεις:

"Το άπιαστο όνειρο της κοκαϊνης".

Άλλωστε γι' αυτό και ονομάσθηκε "κοκαϊνη του λαού".

Κυκλοφορεί σε πλακίδια (σαν μικρά σαπουνάκια), κι' έχει το "πλεονέκτημα" να καπνίζεται με τσιγαριλίκι, το γνωστό voint των αμερικανών.

Για να το φτιάξουν κόβουν ένα μικρό κομμάτι και το βάζουν μέσα στο τσιγάρο, ή σε πίπα που συνήθως περιέχει καπνό ή μαριχουάνα.

Είναι από τα πλέον επικίνδυνα ναρκωτικά, αν όχι το πιο επικίνδυνο ακόμα και από την ηρωίνη, γιατί μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση από την πρώτη φορά.

Γεννά πολλή βία και επιθετικότητα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να καθίσταται επικίνδυνος τόσο για τον εαυτό του, όσο και για το περιβάλλον του.

Το αρχικό αίσθημα "ευφορίας" μετά τη χρήση σύντομα εξαφανίζεται.

Η επίδρασή του στον οργανισμό κρατάει το πολύ είκοσι λεπτά της ώρας και με την πάροδο του χρόνου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αύξησης των λαμβανομένων δόσεων από το χρήστη, διαφορετικά θα πέσει σε κατάθλιψη και για να την αντιμετωπίσει θα πρέπει να παίρνει συνεχώς αυξανόμενες δόσεις.

Με αυτή την τακτική καταπονείται εξοντωτικά το συγκινησιακό κέντρο του εγκεφάλου και από το σημείο αυτό και μετά τίποτε δεν μπορεί να τον κάνει να νιώσει ευχάριστα, ούτε καν άλλα ναρκωτικά.

Έτσι έρχεται η απόλυτη εξαθλίωση και δυστυχία, από την οποία δεν υπάρχει διέξοδος, παγιδεύοντάς τον σ' ένα λαβύρινθο, μέσα στον οποίο θα αφήσει σίγουρα τη ζωή του.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι το μοναδικό ναρκωτικό που δημιουργεί εξάρτηση από την πρώτη φορά, κάτι που με κανένα άλλο δεν συμβαίνει.

Η σημαντικότερη όμως διαφορά του απ' όλα τα άλλα είναι ότι η υπέρβαση της δόσης (overdose), προκαλεί παραλήρημα, σπασμούς, κώμα, παράλυση και ο θάνατος έρχεται πολύ γρήγορα και απρόσκλητα.

Στην Αμερική υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000.000 πολίτες είναι πλήρως εξαρτημένοι μόνο απ' αυτό το ναρκωτικό και να αναλογισθεί κανείς ότι, η ηλικία του δεν ξεπερνάει τα 20 χρόνια από την παρασκευή του.

Στην πρώτη θέση της αμερικανικής αγοράς βρίσκεται η Νέα Υόρκη και ακολουθούν πολύ κοντά οι άλλες μεγαλουπόλεις όπως, Σαν Φρανζίσκο, Ντάλας, Ντιτρόϊτ, κ.ά.

Η εξάπλωση του Βarooko, (μπαρόκο) όπως αποκαλούν το κρακ οι Κολομβιανοί, φαίνεται αναπόφευκτη, γιατί το εμπόριό του φέρνει τεράστια κέρδη και πατρονάρεται από τις επίσημες κυβερνήσεις των λατινοαμερικανικών χωρών, τα κρατικά έσοδα των οποίων προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Το κρακ, αυτό το φαινόμενο, μίγμα καθαρής κοκαϊνης και διτανθρακικού νατρίου, δεν αστειεύεται. Από την πρώτη φορά μάλιστα προκαλεί βλάβες σε όλα τα ζωτικά όργανα όπως: πνεύμονες, εγκέφαλο, συκώτι, νεφρά κλπ.

Αν ο χρήστης καταφέρει και επιζήσει, θα του προκληθεί σίγουρα χρόνια κατάθλιψη2 που σταδιακά θα τον οδηγήσει στη σχιζοφρένεια.

1. Πρόκειται για ιδιαίτερη διαταραχή του ΚΝΣ, που κατατάσσεται στην ομάδα των ψυχώσεων. Εκδηλώνεται με ερεθισιμότητα, αυξημένη διεγερσιμότητα, έντονες αντιδράσεις, έλλειψη υπομονής, ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης, γρήγορη σωματική και διανοητική κόπωση, πτώση της ικανότητας για απομνημόνευση, διαταραχές του ύπνου και του μεταβολισμού, αύξηση των καρδιακών παλμών και ισχυρούς πονοκεφάλους.

2. Ιδιαίτερα νοσηρή περίπτωση που συνοδεύεται από μανιακή ψύχωση. Χαρακτηρίζεται από μελαγχολική διάθεση, διανοητική και λειτουργική δυσχέρεια, ανορεξία, διαταραχή της ανταλλαγής της ύλης, ελάττωση του σωματικού βάρους, γαστρεντερικές διαταραχές κλπ.

Προηγούμενες αναρτήσεις: ( Πρώτη , δεύτερη , τρίτη , τέταρτη , πέμπτη . έκτη, έβδομη , όγδοη , ένατη , δέκατη , ενδέκατη , δωδέκατη , δεκ/τριτη , 14 , 15 , 16 17)