Brexit: H Μέι ζητάει στήριξη από τρίτους όσο οι «δικοί της» της ανοίγουν το λάκκο

| Kafeneio™ |
Συνεχίζεται η πολιτική κρίση που συνταράσσει την Βρετανία τους τελευταίους μήνες.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να υποστηρίξει τη νέα συμφωνία που πρότεινε για το Brexit προσφέροντας στους βουλευτές «μια τελευταία ευκαιρία»....
Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ψήφου για τη διεξαγωγή ή μη ενός νέου δημοψηφίσματος.

«Έδειξα ότι διατίθεμαι να συμβιβαστώ ώστε να πραγματοποιήσω το Brexit για τον βρετανικό λαό», έγραψε η Μέι σε επιστολή της προς τον Κόρμπιν. «Το Νομοσχέδιο είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να το πράξουμε. Σας ζητώ να συμβιβαστείτε και εσείς ώστε να φέρουμε σε πέρας αυτό που και τα δύο κόμματα υποσχεθήκαμε».

Ο Κόρμπιν από την πλευρά του ξεκαθάρισε χθες ότι το κόμμα του δεν μπορεί να ψηφίσει το νέο αυτό νομοσχέδιο. Χαρακτήρισε δε τη νέα πρόταση της Μέι «ένα αναμάσημα της κυβερνητικής θέσης» στις συνομιλίες που κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι Εργατικοί δήλωσαν ότι η πρωθυπουργός δεν πρέπει να θέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία της για το Brexit. «Πιστεύω ειλικρινά ότι θα ήταν λογικό να πει η πρωθυπουργός δεν θα καταθέσω αυτό το σχέδιο τώρα προς ψήφιση», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit Κιρ Στάρμερ.

Νέα κίνηση για καθαίρεση της Μέι

Ταυτόχρονα η δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Κένσμπεργκ, έγραψε ότι βουλευτές μέσα στο κόμμα της Μέι έχουν ξεκινήσει νέα κίνηση για την απομάκρυνσή της.

«Υπάρχει μια νέα κίνηση για να απομακρυνθεί η πρωθυπουργός το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό για να μην έχει την ευκαιρία να θέσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο περί Brexit. Της κίνησης ηγείται ο Νάιτζελ Ίβανς. Μια πηγή μου λέει ‘θα γίνει την Κυριακή’. Την ημέρα που θα βγουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι το τέλος», έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου της Μέι την εβδομάδα από τις 3 Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε: «Θα αναλογιστούμε εντός των επόμενων ημερών πώς βλέπει ο λαός την πρόταση που κατατέθηκε. Θα πρέπει να υπάρξει ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης».