Brexit: Απογοήτευση και από Σκανδιναβούς πολιτικούς

0

Πολύ ατυχή» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή...
των Κοινοτήτων, όπου απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία η συμφωνία που είχε κλείσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

«Ένα βήμα πιο κοντά στο χαοτικό σενάριο του Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία. Και ο χρόνος εξαντλείται», τόνισε ο Ράσμουσεν μέσω Twitter.

«Επαφίεται τώρα στη βρετανική κυβέρνηση να προτείνει τον δρόμο που θα πάρουμε. Στο μεταξύ, θα εντείνουμε τις προετοιμασίες μας για (το Μπρέξιτ) χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε.

Η Αν Λίντε, η σουηδή υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Εμπόριο, εξέφρασε, επίσης μέσω Twitter, «λύπη διότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τη συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ για την αποχώρηση», που κατ' αυτήν «παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει ένα συντεταγμένο Brexit».

Για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν «ιστορικό»: «Πρόκειται μακράν για τη χειρότερη ήττα για μια κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγχρονη ιστορία. Απλούστατα δεν υπάρχει τρόπος που να μπορεί η συμφωνία για την αποχώρηση να διασωθεί. Αν η κυβέρνηση της Μέι επιβιώσει αύριο, μια εντελώς νέα προσέγγιση είναι ο μόνος πιθανός τρόπος να αποφύγουμε ακόμη χειρότερο χάος».

«Αν ουδείς θέλει στ' αλήθεια ένα Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία, τότε απλούστατα το Μπρέξιτ πρέπει να καθυστερήσει. Η πίεση για ένα νέο δημοψήφισμα κατά πάσα πιθανότητα θα ενταθεί. Κι αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά η ΕΕ πρέπει να δώσει τον χρόνο» που απαιτείται, συμπλήρωσε μέσω Twitter.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)