Συμφωνία των Πρεσπών ή “συμφωνία” εκλογών; Σενάρια αποχής από το Ποτάμι

0

Μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα το βράδυ...
, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την συμφωνία των Πρεσπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει και με λιγότερες από 151 ψήφους αλλά δεν θα είναι μία ισχυρή συμφωνία.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης εκλαμβάνεται από πολλούς ως μια έμμεση απάντηση στον Σταύρο Θεοδωράκη -ο οποίος «απειλεί» τώρα και παρά τον αρχικό του ενθουσιασμό για την συμφωνία των Πρεσπών- ότι θα απέχει από την ψηφοφορία με την αιτιολογία ότι ο Σπύρος Δανέλλης στηρίζει την κυβέρνηση!

Η νέα θέση του αρχηγού του Ποταμιού ήρθε μετά την ανυποχώρητη στάση του Σπύρου Δανέλλη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρά τις πιέσεις που δέχθηκε τόσο από τους συντρόφους του όσο και από άλλα κέντρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτεςτου Σταύρου Θεοδωράκη βάζουν θέμα εκλογών, καθώς επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα μπορεί να στήσει κάλπες όποτε θέλει αυτός, δηλαδή ακόμα και τον Οκτώβριο του 2019. Έτσι λέγεταιότι έχουν αποφασίσει να πουν στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα δώσουν την θετική τους ψήφο στην συμφωνία των Πρεσπών μόνο αν ο πρωθυπουργός δεσμευθεί ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)