Μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο: Αμα θες φύγε αλλά αν άρεις εμπιστοσύνη, εξυπηρετείς τον Μητσοτάκη

Το μπαλάκι στον Πάνο Καμμένο πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με το μήνυμα που του έστειλε κατά την τηλεοπτική συνέτευξη που παραχώρησε νωρίτερα (Open). 

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Κυβερνητικό του εταίρο κατά τη συνάντηση της Παρασκευής να μην αποσύρει τη στήριξή του από την Κυβέρνηση. Εάν αυτό δεν το πράξει, τότε...
, κατά τον Α. Τσίπρα θα σημάνει ότι εξυπηρετεί το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ θα τον οδηγήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, άρση της εμπιστοσύνης του εταίρου του δε σημαίνει αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα , καθώς π.χ, όταν ο Φώτης Κουβέλης στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν ήταν υπουργός.

Η επιχείρηση στριμώγματος του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο συνεπώς είναι ξεκάθαρο και δεν ταυτίζεται με πίεση να παραμείνει στον θώκο του ως ΥΠΕΘΑ αλλά να μην κάνει πράξη την απόσυρση της στηριξής του στην Κυβέρνηση, ως έχει δηλώσει.

Ο οδικός χάρτης Τσίπρα εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό και το διαζύγιο με Καμμένο φέρει και άρση της εμπιστοσύνης του προέδρου των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, προβλέπει:

*Να αιτηθεί την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής, η οποία λαμβάνεται βάσει της πλειοψηφίας επί των παρόντων ( με ελάχιστο όριο τους 120 βουλευτές)

*Εαν ωστόσο δεν λάβει 151 ψήφους, αναγνωρίζει ότι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι θα πάει "εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα" σε εκλογές και όχι άμεσα προκειμένου να διευθετηθούν εκκρεμότητες.

*Το επόμενο βήμα, είναι η έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική βουλή για κύρωση.

Κοινώς, με αψήφιστη τη Συμφωνία σε πρόωρες κάλπες, δεν προτίθεται να πάει ο Τσίπρας, βάσει όσων περιέγραψε.