Ο Τραμπ αναθέτει σε έναν πρώην λομπίστα το υπουργείο Περιβάλλοντος

0
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε σήμερα επίσημα τον Άντριου Ουίλερ για να πάρει τα ηνία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Πρόκειται για έναν πρώην λομπίστα των τομέων του άνθρακα και της ενέργειας, τον οποίο στηρίζουν οι βιομήχανοι.

Ο Λευκός Οίκος διαβίβασε επίσημα την υποψηφιότητά του στη Γερουσία....
, η οποία θα πρέπει να την επιβεβαιώσει μέσω ψηφοφορίας.

Ο Άντριου Ουίλερ, ηλικίας 54 ετών, ορίστηκε προσωρινός επικεφαλής της EPA μετά την παραίτηση τον Ιούλιο του 2018 του πρώτου "υπουργού Περιβάλλοντος" του Ντόναλντ Τραμπ, του Σκοτ Προύιτ, που αποχώρησε μετά τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις υπέρογκες δαπάνες του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Νοέμβριο για τον διορισμό του Ουίλερ, που, όπως έλεγε τότε, κάνει "φανταστική δουλειά".

Εξάλλου, ο οδικός χάρτης που έχει χαράξει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι συγκεκριμένος και μεθοδικός: τη διάλυση των περιβαλλοντικών νόμων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι προασπιστές του περιβάλλοντος καταγγέλλουν την περιβαλλοντική πολιτική, φιλικά προσκείμενη στις επιχειρήσεις, της διοίκησης Τραμπ. Η μη κυβερνητική οργάνωση Sierra Club είχε σημείωσε τον Νοέμβριο ότι ο διορισμός του Άντριου Ουίλερ είναι σα να "δίνει κανείς τα κλειδιά του χρηματοκιβώτιου σε έναν κλέφτη".


Ο Ουίλερ ξεκίνησε την καριέρα του στην EPA ως νομικός σύμβουλος, προτού εργαστεί στο Κογκρέσο, κυρίως για τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζέιμς Ίνχοφ, που αμφισβητεί πως ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ως λομπίστας, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων των τομέων του άνθρακα και του ουρανίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)