Κακόβουλα μηνύματα προκαλούν «crashes» σε κονσόλες PlayStation 4

0
Ένα νέο πρόβλημα προέκυψε για τους φίλους της παιχνιδοκονσόλας της Sony, PlayStation 4.

Σύμφωνα με αναφορές, αρκετοί χρήστες του PlayStation 4 αναγκάστηκαν να «επαναφέρουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις» τις κονσόλες τους (Factory Reset) εξαιτίας κάποιου κακόβουλου προσωπικού μηνύματος που έλαβαν και το οποίο περιείχε μία σειρά από χαρακτήρες.

Κάποιοι στην κοινότητα του Reddit ανέφεραν ότι κατά την ανάγνωση του μηνύματος το σύστημα τους «κράσαρε» (crash)....
ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι κάτι παρόμοιο συνέβη (freeze) πριν καν διαβάσουν το μήνυμα. Όσοι προσπάθησαν να διαγράψουν το κακόβουλο μήνυμα από το app του PlayStation διαπίστωσαν ότι δεν διόρθωσε το πρόβλημα και αναγκάστηκαν να επαναφέρουν τη κονσόλα τους στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να ανακτήσουν την εύρυθμη λειτουργία της.

Ένας χρήστης του PlayStation 4 αναφέρει στο Reddit: «Μου συνέβη κατά τη διάρκεια του Rainbow Six: Victory. Ένας παίκτης από την αντίπαλη ομάδα χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό για να στείλει το μήνυμα και να προκαλέσει «crashes» στις κονσόλες ολόκληρης της ομάδας μου. Όλοι έπρεπε να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μόνο ένας από την ομάδα μου δεν επηρεάστηκε επειδή είχε ρυθμίσει τα μηνύματά του να είναι ιδιωτικά».

Αν και η Sony δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το bug, εντούτοις μία προσωρινή λύση είναι η αλλαγή των ρυθμίσεων για τα μηνύματα σε «Private» (αυτό σημαίνει ότι θα δέχεστε μηνύματα μόνο από φίλους σας ή απλώς… από κανέναν). Για να κάνετε την αλλαγή: Settings > Account Management > Privacy Settings > Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας > Personal Info > Messaging και στην συνέχεια επιλέξτε να δέχεστε μηνύματα από «Friends» ή από «No One».

Engadget

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)