Ποια χώρα θα έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Κίνα σε μόλις 7 χρόνια από σήμερα

0
Οι νέες εκτιμήσεις του OHE φέρνουν πολύ πιο σύντομα τη μεγάλη «προσπέραση» στην λίστα των πολυπληθέστερων κρατών.
Η Ινδία θα καταφέρει να γίνει μέχρι το 2022 το πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο σημερινός πληθυσμός της Ινδίας υπολογίζεται σε 1,31 δισεκατομμύρια κατοίκους...
Αυτό την κατατάσσει στη δεύτερη θέση πίσω από την Κίνα των 1,38 δισεκατομμυρίων. Αλλά μέχρι το 2022 η Ινδία θα καταφέρει να φτάσει την Κίνα, με τις δύο χώρες να αυξάνουν τον πληθυσμό τους στα 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους. Και έπειτα, καθώς η ανάπτυξη του πληθυσμού της Ινδίας θα συνεχίσει να αυξάνεται, θα βρεθεί στην πρώτη θέση των χωρών με τους περισσότερους κατοίκους.

Οι νέες εκτιμήσεις τοποθετούν έξι χρόνια νωρίτερα τη μεγάλη «προσπέραση», σε σχέση με τις προηγούμενες υποθέσεις. Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Ινδίας θα εκτιναχθεί μέχρι το 2030 στα 1,5 δισεκατομμύρια κατοίκους και στο 1,7 δισεκατομμύρια το 2070.

Αντίθετα, οι υπολογισμοί για την Κίνα θέλουν τον πληθυσμό της μετά το 2022 να παραμένει σε σταθερά επίπεδα μέχρι το 2030 και έκτοτε να μειώνεται.

Η πληθυσμιακή έκρηξη θα επηρεάσει την οικονομία της Ινδίας, η οικονομία της οποία κινείται με σήμερα με ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς της Κίνας. Για να υποστηρίξει την αύξηση του πληθυσμού θα χρειαστεί να εκσυγχρονίσει την γεωργία και την παραγωγή τροφής. Σημαντικές επενδύσεις θα πρέπει να γίνουν επίσης στους τομείς  της ενέργειας και στις μεταφορές.

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθεί κατά ένα δισεκατομμύριο μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, φτάνοντας στα 8,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030. Το 2050 αναμένει να έχει φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια και το 2100 τα 11,2 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)