«Φαντάσματα» βλέπει στο Αιγαίο ο τουρκικός Τύπος λόγω της άσκησης «Ηνίοχος 2018»

0
«Φαντάσματα»  βλέπουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με αφορμή την άσκηση «Ηνίοχος 2018» της Πολεμικής Αεροπορίας με την συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία και ΗΑΕ.

«Η ελληνική άσκηση « Ηνίοχος» εμπόδισε τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή....
Το τουρκικό επιτελείο Αεροπορίας  αύξησε στο «κόκκινο» την επαγρύπνηση στο «καυτό» Αιγαίο κατά των ιδιαίτερα επιθετικών κινήσεων της Ελλάδας και της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων.

Πίσω από αυτή την επιθετικότητα της Ελλάδος ευρίσκονται τα «γνωστά ονόματα»..οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία,  η Ιταλία , οι οποίες συμμετέχουν ως γνωστό,  σε κοινή αεροπορική άσκηση με  την Ελλάδα στο Αιγαίο», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ,

Μάλιστα αναφέρουν ότι «αμερικανικά αεροσκάφη F-15 έκαναν εικονική βολή με πύραυλο  J-SOW ενισχύοντας την υποστήριξη τους στην Αθήνα. Οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις ξεπερνούν κάθε όριο», συνεχίζει το άρθρο.

Και λέει και κάτι ενδιαφέρον: «Πριν από λίγες ημέρες , μεγάλη  ένταση είχαμε πάνω από  την Ίμβρο και την Τένεδο  και στη γύρω περιοχή . Ακόμη και η παραμικρή εκτέλεση τουρκικών εκπαιδευτικών πτήσεων άρχισε να αντιμετωπίζει την  σοβαρή ελληνική αντίδραση με επιθετική διάταξη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας .

Καθώς όλα αυτά συνεχίστηκαν, η Ελλάδα εξόπλισε με πυραύλους τύπου J-SOW τα αεροσκάφη της . Ο πύραυλος  J-SOW, που δόθηκε  στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ικανός να χτυπήσει στόχους  100 χιλιόμετρα μακριά .

Η Τουρκία είναι σε  θέση αυτήν την στιγμή να δέχεται προκλήσεις από την Ελλάδα και για αυτό η Άγκυρα ετοιμάζει ισοδύναμη «απάντηση» λόγω των ελληνικών επιθετικών κινήσεων», συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα προκαλώντας την ελληνική πλευρά  .

Μάλιστα η ίδια εφημερίδα εμπλέκει και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι :  «η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να μας αφήσει,να  κάνουμε ό, τι και οι πρόγονοί μας» , αποστέλλοντας απειλή στον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, τόσο στη θάλασσα όσο και στον  αέρα, παραβιάζοντας συχνά  τα τουρκικά ύδατα  με πολεμικά πλοία, και αεροσκάφη F-16 εκτός του Αιγαίου και στην κατεχόμενη Κύπρο . Η Αθήνα συνεχίζει να παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη ακόμα και σε πτήσεις του ΝΑΤΟ», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)