Ο Αγγελής βγάζει από το συρτάρι τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για τη Novartis

| Kafeneio™ |
0
Ζητά επανεξέταση υπό το πόρισμα νέων στοιχείων

Ολική επαναφορά επιχειρεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, πρώην επόπτης στην έρευνα για την Novartis, ο οποίος κατήγγειλε τον περασμένο Φεβρουάριο σειρά παράνομων κατά την κρίση του ενεργειών από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ενώ μίλησε και για τον περίφημο Ρασπούτιν, ο οποίος κινεί τα νήματα στη δικαιοσύνη.

Με μια αναφορά του δέκα σελίδων....
, ανακαλεί τις μηνύσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του  Δημήτρη Αβραμόπουλου, τις οποίες ο ίδιος είχε βάλει στο αρχείο, υποστηρίζοντας τώρα ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που χρήζουν εκ νέου διερεύνηση των μηνύσεων.

Ωστόσο πήγες της εισαγγελίας υποστηρίζουν ότι η επίμαχη αναφορά δεν κατατέθηκε κατά την συνήθη διαδικασία, δηλαδή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είναι μόνη αρμόδια να παραλάβει το αίτημα ανάκλησης και να το χρεώσει σε εισαγγελικό λειτουργό για περαιτέρω έρευνα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας.

Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρέπει να επανεξεταστούν υπό το πόρισμα νέων στοιχείων που έχουν προκύψει. Μάλιστα με την αναφορά του ο κ. Αγγελής ζητεί από εισαγγελέα εφετών την διενέργεια της έρευνας των 3 μηνύσεων.

Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί ( Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Σημειώνεται, πάντως τι ο κ. Αγγελής όταν είχε στα χέρια του τις 3 μηνύσεις των πολιτικών προσώπων δεν τους είχε  καλέσει προς εξέταση .

Ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας ενώπιον του αντεισαγγελέα κ. Δασουλα, το πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του, αλλά και την αναφορά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)