Ποινικό αδίκημα η οδήγηση για τους ψυχικά ή σωματικά εξαντλημένους

| Kafeneio™ |
0
Ποινικά θα διώκεται πλέον η οδήγηση από άτομα που είναι ψυχικά ή σωματικάεξαντλημένα, ενώ θα υπάρχει ποινή φυλάκισης έως 3 έτη για όσους οδηγούν ανάποδα (έστω και κατά λάθος) σε αυτοκινητοδρόμους, πεζόδρομους, πλατείες ή πεζοδρόμια. 

Αντίστοιχες θα είναι και οι ποινές για τους οδηγούς εάν το αυτοκίνητό τους παρουσιάζει σοβαρή μηχανική βλάβη....

O Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών, Παναγιώτης Χαρμπής, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του Open TVσχετικά με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες αφορούν όλους τους οδηγούς.

Το άρθρο 290α του Ποινικού Κώδικα καθιστά για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση υπό ψυχική ή σωματική εξάντληση. «Η απορία μας είναι πως γίνεται να μετρηθούν αυτές οι παράμετροι. Για αλκοόλ και για ουσίες υπάρχουν μηχανήματα που μετρούν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εκάστοτε οδηγός, όμως η σωματική και η ψυχική κόπωση θα είναι στην κρίση του εκάστοτε τροχονόμου», τόνισε ο Παναγιώτης Χαρμπής.

«Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και μπορεί να φτάσουν έως τριετή φυλάκιση», συμπλήρωσε ο κ. Χαρμπής, ο οποίος μίλησε και για ένα παράδοξο του νέου Κώδικα. «Στην ακραία περίπτωση που κάποιος προκαλέσει αυτοκινητιστικό ατύχημα και τα θύματα είναι περισσότερα από ένα, μπορεί να του αποδοθεί ακόμα και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Αντίθετα εάν κάποιος σκοτώσει με τρομοκρατική επίθεση, τότε μπορεί να φυλακιστεί μέχρι 10 χρόνια».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)