Σκληρό σκίτσο του Αρκά για τον τρόπο που σκέφτονται οι Έλληνες ψηφοφόροι

| Kafeneio™ |
Το νέο σκίτσο του Αρκά σατιρίζει τον τρόπο που σκέφτονται οι Έλληνες ψηφοφόροι, λίγο πριν την τελική τους επιλογή στις εκάστοτε κάλπες.

Κάθε σκίτσο του Αρκά έχει τη δική του σημασία και αντιστοιχεί σε συμπεριφορές που όλοι έχουμε… δει από κάπου και ίσως θα τις ξαναδούμε στο μέλλον. Ο δημοφιλής σκιτσογράφος, στηλιτεύει συχνά πυκνά τη συμπεριφορά του Έλληνα σε κάθε προεκλογική περίοδο. Ο Αρκάς, έχοντας πλέον αρκετά χρόνια εμπειρίας σχετικά με το τι μπορεί να σκέφτεται ο καθένας πριν ρίξει το «κουκί» του στην κάλπη, χαρίζει με χιούμορ αλλά και κυνικότητα, τη δική του άποψη για το θέμα...

Ο Αρκάς επανήλθε με νέο σκίτσο που έχει ως φόντο τη γνωστή ιστορία του σοφού με τον λαό. Ο σοφός που απαντά συχνά με καυστικό τρόπο στις απορίες και τις ατάκες των πολιτών, επιστρέφει δίνοντας άλλη μια εξαιρετική εξήγηση που αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται πολλοί πολίτες την εκλογική διαδικασία.

Στο παρακάτω σκίτσο, βλέπουμε έναν άγνωστο πολίτη να προχωρά στην εξής διαπίστωση: «Αυτοί τα έκαναν χάλια. Ελπίζουμε οι επόμενοι να είναι διαφορετικοί». Τότε, ο σοφός με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και εμφάνιση απαντά το εξής: «Γιατί να είναι διαφορετικοί, αφού εσείς θα είστε ίδιοι;».

Το νέο σκίτσο του Αρκά