Υπόθεση Novartis: Τι υποστηρίζει ο εκδότης και διαφημιστής - Σε ποιον επέστρεφε τα χρήματα

| Kafeneio™ |
0
Μια νέα διάσταση στην υπόθεση της Novartis, έδωσε σύμφωνα με πληρηφορίες, με υπόμνημα που κατάθεσε στην εισαγγελία Διαφθοράς ο εκδότης – διαφημιστής, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων να παράσχει εξηγήσεις. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ελέγχεται από την εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis, ώστε στη συνέχεια αυτό να διοχετεύεται για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα....

Σήμερα, λοιπόν, με το υπόμνημα που κατάθεσε στην εισαγγελία ο «ύποπτος» διαφημιστής φέρεται να υποστηρίζει πως είχε επιστρέψει σε στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας και όχι στον πρώην γενικό διευθυντή της, Κωνσταντίνο Φρουζή, περί τις 400.000 ευρώ.

Όπως δε, φέρεται να υποστήριξε, το συγκεκριμένο πρόσωπο λειτουργούσε εν αγνοία της φαρμακοβιομηχανίας. Έχει ιδιαίτερη, ωστόσο, αξία να αναφερθεί εδώ πως το στέλεχος αυτό στο οποίο αναφέρεται ο διαφημιστής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο – κλειδί στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis καθώς φέρεται να έχει καταφερθεί με καταθέσεις του κατά της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο εκδότης και διαφημιστής, φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του πως το συγκεκριμένο στέλεχος είχε ρόλο στη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου» της Novartis, το 2009. Όπως αναφέρει, ο εκδότης το στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας του είπε πως θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρία αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Μάλιστα, ο διαφημιστής στις γραπτές εξηγήσεις του αναφέρει πώς κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά κατέληγαν στο στέλεχος, χωρίς η Novartis να το γνωρίζει.

Ακόμη, ο διαφημιστής επισημαίνει, κατά πληροφορίες, πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα και πως ο ίδιος δεν είχε ποτέ καμία σχέση ή συναλλαγή με τον Κων. Φρουζή.

Φέρεται ακόμη, να υπογραμμίζει στο υπόμνημά του, το οποίο κατάθεσε στην εισαγγελία δια του δικηγόρου του Απ. Λύτρα, ότι ο ίδιος μπήκε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα για την εταιρεία του. Επισημαίνει δε πως δεν υπήρξε καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και διαφημίσεις της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ προσκόμισε στις αρχές και τα σχετικά τιμολόγια και παραστατικά.

Εκτός από το διαφημιστή εξηγήσεις με υπομνήματα έδωσαν στην εισαγγελία και τέσσερα ακόμη μη πολιτικά πρόσωπα ανάμεσά τους και μέλη επιτροπών τιμολόγησης. Πλέον, η εισαγγελία αφού τα αξιολογήσει θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)