Τελεσίγραφο Βερολίνου σε ΝΔ: «Απαιτούμε η επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τις Πρέσπες!» – Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης;

| Kafeneio™ |
0

Έμμεσο μήνυμα στη ΝΔ και στον Κ. Μητσοτάκη στέλνει το Βερολίνο, καθώς απαιτεί από την επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία λογικά θα είναι η ΝΔ, να μην ανατρέψει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όχι ότι είναι εύκολο να ανατραπεί πλέον, αλλά η ΝΔ και συγκεκριμένα ο Κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί πως θα ανατρέψει τα δεδομένα....


Στην ουσία οι Γερμανοί κολλάνε το πιστόλι στον κρόταφο της ΝΔ. Τι θα κάνει όμως το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θα τηρήσει την υπόσχεσή της, ή θα κάνει μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση;

Εδώ θα πρέπει να μας απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Βέβαιος ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ.


Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, ανέφερε ο Ροτ.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή.

Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική «άγκυρα» σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, ο Ροτ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την ελπίδα του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)