Βαρύτατες καταγγελίες Καμμένου: «Με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα στο ΥΠΕΞ» – Άγρια σύγκρουση στη Βουλή

| Kafeneio™ |
0
Βαρύτατες καταγγελίες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κι Ελλήνων διπλωματών για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και αφορά στον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών...


Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «υπάλληλους που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες» και κατήγγειλε πως «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καμμένος, τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή». Ο τρόπος που τα ανέκτησε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ αυτού που θα οριζόταν πρόεδρος της επιτροπής, νυν πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, και με τον πρόεδρο της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Ο κ. Καμμένος διάβασε λεπτομερώς τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καταγγέλλοντας ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει» και ότι όλα έγιναν «εν γνώση του τότε υπουργού» κ. Νίκου Κοτζιά. «(σ.σ. Η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι) ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου για προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη εταιρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ανεβάζοντας τους τόνους.

«Καταθέτω στη βουλή τα e-mail που ανακτήθηκαν από υπολογιστή του υπουργείου Εξωτερικών που δείχνουν ότι πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, Καραμήτσου-Τζιρά, με τον κ. Πλατή, πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.


Τότε, λόγω χρόνου ο προεδρεύων στη Βουλή Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Κατρούγκαλος: Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο

Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα νομιμότητας και σκανδάλων καθώς εξελέγη με την εντολή να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής. Είπε πως κάθε υπόθεση σκανδάλων αποστέλλεται στη δικαιοσύνη και θα εξετάσει και αυτή την υπόθεση.

«Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο», είπε ο κ. Κατρούγκαλος. «Τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου θα αξιολογηθούν όπως πρέπει. Θα ήταν ανεύθυνο να τοποθετηθώ, δεν τα έχω καν δει», έσπευσε να επισημάνει. Ειδικότερα για την εργολαβία, τόνισε ότι έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και μάλιστα με δική του προσωπική ευθύνη ως νομικού «και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)