Η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» και η ακύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών

| Kafeneio™ |
0

Η πρώτη ομιλία προς τα μέλη της ομάδος του Facebook «Μακεδόνες Δραμινοί – Σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Αγαπητοί Μακεδόνες Δραμινοί, αγαπητοί συνέλληνες....
Σήμερα 8 Μαρτίου 2019 συγκεντρωθήκαμε στην πόλη της Δράμας προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να οργανωθούμε καλύτερα στον Αγώνα για την ακύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Βρισκόμαστε στην ιερή γη της Μακεδονίας, της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας της οποίας την Ελληνικότητα αμφισβητεί η προδοτική συμφωνία που προανέφερα και ουσιαστικά αναγνωρίζει την μαϊμού εθνογένεση των Σκοπιανών ως «Μακεδόνων».

Ακριβώς πριν από ένα μήνα, στις 8 Φεβρουαρίου, δημιουργήσαμε την ομάδα στο Facebook με τίτλο «Μακεδόνες Δραμινοί» και υπότιτλο «Σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο τίτλος δηλώνει ποιοί είμαστε, ο υπότιτλος δηλώνει ότι περνούμε στην αντεπίθεση και «σκίζουμε την επαίσχυντη συμφωνία». Το banner-σύμβολο της ομάδας αυτής έχει πένθιμο μαύρο φόντο, από το οποίο όμως ξεπροβάλλει φωτεινός ο ήλιος των Μακεδόνων, το διαχρονικό αυτό πανάρχαιο πανελλήνιο σύμβολο του ήλιου.

Σήμερα λοιπόν στην πρώτη μας συνάντηση και ενώ η ομάδα μας στο Facebook αριθμεί λιγότερα από 300 μέλη – είναι μέλη όχι μόνο από τη Δράμα και όχι μόνο Δραμινοί – συγκεντρωθήκαμε εδώ σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη με πολύ κόσμο να βρίσκεται και στον διάδρομο του ξενοδοχείου που μας φιλοξενεί. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός ΔΕΝ δέχεται την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, ο ελληνικός λαός διψάει για αγώνα. Και χρησιμοποιώ την λέξη λαός επειδή στη σημερινή συνάντηση κλήθηκαν ΟΛΟΙ. Όπως βλέπετε εδώ μέσα δεν υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε πολιτικοί, ούτε ταξικοί. Επίσης, η δημοκρατικότητα όλων μας, αφοπλίζει τα φερέφωνα του καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το καθεστώς. Κανείς δεν δικαιούται να μας αποκαλέσει ούτε «ακραίους», ούτε «φανατικούς», ούτε «λαϊκιστές». Εδώ, σήμερα συνυπάρχουμε Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντρώοι, εργάτες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, έμποροι, αστυνομικοί, άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν μία οικονομική άνεση, αλλά και άνθρωποι που δύσκολα τα βγάζουν πέρα στην καθημερινότητα της ζωής τους.

Λίγες ημέρες πριν, κατά την επίσκεψη του Υπουργού κ. Τσακαλώτου στην πόλη μας την Δράμα, ο ίδιος αυτός λαός διαδήλωσε και υπενθύμισε για μία ακόμα φορά ότι ΔΕΝ πρόκειται να δεχθεί την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Επιτυχημένη εκείνη η διαμαρτυρία των Δραμινών. Κατήφεια στο στρατηγείο του καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν ότι οι Έλληνες ΔΕΝ προσκυνούμε. Πού ξέσπασε όμως το καθεστώς; Στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Δράμας. Καρατομήθηκαν οι Δραμινοί αστυνομικοί της Ασφαλείας επειδή δεν χρησιμοποίησαν ούτε βία, ούτε χημικά εναντίον της ειρηνικής διαδήλωσης των συμπολιτών τους. Αυτή είναι η πρακτική του καθεστώτος. Μας θέλει διασπασμένους, διχασμένους. Δε θα τους κάνουμε όμως τη χάρη. Εμείς σήμερα είμαστε όλοι εδώ.

Είμαστε εδώ για να γνωριστούμε καλύτερα και να αποτελέσουμε σιγά-σιγά μία ομάδα η οποία θα εκφράζεται μέσα από αυτή τη συλλογικότητα. Αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις δράσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε προκειμένου να οδηγήσουμε αυτή την προδοτική συμφωνία στον φυσικό της χώρο, δηλαδή ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μόνο αντεθνική. Είναι και ανιστόρητη, είναι αντιεπιστημονική. Για όλους αυτούς τους λόγους ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ.

Σε ένα παλαιότερο βίντεο, πριν από το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει: «αυτό που μπορεί να γίνει είναι μέσα από την ειρηνική ανυπακοή, μέσα από τις καταλήψεις των υπουργείων, μέσα από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, μέσα από τα κινήματα “δεν πληρώνω” να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανυπακοής διευρημένο και διαρκές το οποίο θα αναγκάσει αυτή την κυβέρνηση να οδηγήσει την χώρα στην λαϊκή ετυμηγορία». Εδώ λοιπόν φίλοι μου, ο Αλέξης Τσίπρας μας προτρέπει μεταξύ των άλλων να προβούμε και σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων (Υπουργείων κλπ.). Αλέξη, σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ τα λόγια σου. Και τώρα θα έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας. Τολμήσατε και ολοκληρώσατε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Βρήκατε τους πρόθυμους, τους Νενέκους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν ένα πράγμα. Ότι ΔΕΝ πρόκειται να ξεχάσουμε ΠΟΤΕ. Ούτε ΑΥΤΟΥΣ ούτε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τους. Οι 153 βουλευτές που υπερψήφισαν αυτή την προδοτική συμφωνία, αλλά και όσοι άλλοι την στήριξαν και την προώθησαν, έχουν μπεί από ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ στη ΛΙΣΤΑ των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ. Αυτοί οι Προδότες, αυτοί οι Κομιτατζήδες έχουν το θράσος σήμερα να αποκαλούν ΑΚΡΑΙΟΥΣ και ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ όσους Έλληνες διαδηλώνουν για τα αυτονόητα.

Τους πληροφορούμε λοιπόν, ότι θα εντείνουμε τους αγώνες μας. Οι δράσεις μας θα είναι τέτοιες ώστε θα γίνεται η παρουσία μας ακόμα πιό αισθητή.

Σύντομα αυτή η ομάδα του Facebook θα γίνει σύλλογος ώστε να αποκτήσει και νομική υπόσταση. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα και επίσημων έγγραφων παρεμβάσεων προς διάφορες υπηρεσίες του κράτους, δήμους, περιφέρειες κλπ.

Να σημειώσω ότι στην παρέα μας ήδη υπάρχουν δικηγόροι συμπολίτες μας οι οποίοι πέραν της φυσικής συμμετοχής τους, θα μας συμβουλεύουν για τα νομικά ζητήματα αυτού του Αγώνα.

Σας ευχαριστώ πολύ και θα περιμένω να ακούσω τις ιδέες αλλά και τις προτάσεις σας σχετικά με τον κοινό μας Αγώνα.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΠΙΣΟΔΕΡΙ 2018 – Επιτροπή Αγώνα

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ – Σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)