Η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

kafeneio sp
0

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα επικήρυξε τους οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν λάβει πολιτικό άσυλο από την Αθήνα...

Στην επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του καθεστώτος Ερντογάν προχώρησε η Άγκυρα, ανήμερα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο.

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την επικήρυξε κάθε Τούρκου "φυγά" που κατηγορείται ως "γκιουλενιστής" που εμπλέκεται στην απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, προς 700.000 ευρώ το "κεφάλι", όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται και οι οκτώ στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο και έλαβαν στη συνέχεια πολιτικό άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία χαρακτηρίζει "τρομοκράτες" τα μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, θεωρώντας τους ταυτόχρονα "πραξικοπηματίες". Στο πλαίσιο αυτό το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες "εκκαθαρίσεις" στο εσωτερικό αλλά και εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό ανά την υφήλιο για τη σύλληψη μελών της οργάνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)