Πολάκης στη Βουλή: "Ποτέ δεν είπα ότι ηχογράφησα τον Στουρνάρα"

kafeneio sp
0

«Στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα» τόνισε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας για «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» προκειμένου να καλυφθούν οι αποκαλύψεις για την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, του «Πρώτου Θέματος» και της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη...

«Παραποιήσατε τα λόγια μου, πού είπα ότι έχω ηχογραφήσει τον κ. Στουρνάρα;» σχολίασε ο Παύλος Πολάκης διαψεύδοντας κι από την Ολομέλεια της Βουλής ότι ηχογράφησε την συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τον έλεγχο νομιμότητας του δανείου που πήρε από την Τράπεζα Αττικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αυτό που έκανε είναι να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα για την συνομιλία παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι «έχω τεράστιο μνημονικό, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι λέω». Ο Π. Πολάκης προκάλεσε τον Γιάννη Σουρνάρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» τα όσα ακούστηκαν κι από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ περί παραβίασης του νόμου λόγω της ηχογράφησης.

Επιτέθηκε στον Γ. Στουρνάρα υπογραμμίζοντας ότι «στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα» επειδή έχει συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η σύζυγός του.

«Τεράστια επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου για άλλη μία φορά»

Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι εδώ και τρεις-τέσσερις μέρες διεξάγεται μία «τεράστια επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου για άλλη μία φορά» παρά το γεγονός ότι κι η Τράπεζα Αττικής κι η Τράπεζα της Ελλάδας σημείωσαν ότι το δάνειο που πήρε είναι νόμιμο. Εκτίμησε δε ότι αυτό γίνεται για να θολώσει η «μεγάλη εικόνα» και να καταλήξουν στα «μονόστηλα» οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της χρηματοδότησης που παρείχε εφοπλιστής στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την επιχείρηση της Μαρέβας Γκαμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου για τα 16 δισ. δραχμές που πήρε το ΠΑΣΟΚ από επιχειρήσεις το 2000 προεκλογικά και σε εφοπλιστή που χρηματοδότησε με 1,8 εκατ. ευρώ μέσω «μπροστινού» το «Πρώτο Θέμα», παρότι η εφημερίδα έχει 33 εκατ. ευρώ δάνεια απαιτητά.

Σχολίασε ότι ο ίδιος εφοπλιστής χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ την εταιρεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα, ο Π. Πολάκης καλωσόρισε τον έλεγχο του δανείου του, αναρωτήθηκε όμως αν θα υπάρξει η ίδια ευαισθησία για δάνεια άλλων πολιτικών προσώπων.

Να παραιτηθεί κάλεσε τον Π. Πολάκη ο Θ. Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ

Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε τον Π. Πολάκη ότι παραβίασε τον νόμο ηχογραφώντας την συνομιλία του με τον Γ. Στουρνάρα, ενώ στηλίτευσε την «απουσία αντίδρασης από τη Δικαιοσύνη».

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου από την μεριά του ΚΙΝΑΛ ζήτησε την παραίτηση του Π. Πολάκης παρατηρώντας ότι «δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας» αυτός που λέει ότι «θα έρθω από εκεί και θα δεις». Ο Θ. Παπαθεοδώρου σχολίασε ότι ο Θ. Τσουκάτος «είναι κατηγορούμενος και λέει ό,τι θέλει» προκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «ψάξτε στα πρώην στελέχη που έχετε πάρει».

Αντιπαράθεση με τον Άδ. Γεωργιάδη και για το δικό του δάνειο

Ο Π. Πολάκης είχε αντιπαράθεση και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς προέτρεψε τον Γ. Στουρνάρα να ελέγξει και το δικό του δάνειο. Ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έλαβε στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας ως ιδιώτης το οποίο είναι τοκοχρεωλυτικό κι εξυπηρετείται κανονικά παρατηρώντας ότι «δεν θα βγάλουμε άκρη αν συνεννοούμαστε με λάσπη για τα απολύτως αυτονόητα».

Ο Π. Πολάκης απάντησε ειρωνικά σχολιάζοντας ότι πολύ θα ήθελε να έχει παρόμοια ρύθμιση με του Άδ. Γεωργιάδη για το δικό του στεγαστικό δάνειο.

Ο Άδ. Γεωργιάδης εκτίμησε παράλληλα ότι μπορεί να διεκδικήσει σημαντική αποζημίωση από το Δημόσιο γιατί με τις 400 περίπου αναφορές του Π. Πολάκη στο πρόσωπό του έχει παραβιαστεί συστηματικά το τεκμήριο της αθωότητάς του για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. «Αφού έχω χάσει αυτή την βαλίτσα της Novartis και δεν μπορώ να την βρω, τουλάχιστον να σπουδάσουν τα παιδιά μου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης.

Β. Βενιζέλος: «Εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας»

«Όταν είδαν τον κ. Πολάκη να τοποθετείται υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης τον έφερε ως εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος αναφερόμενος στα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο Β. Βενιζέλος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μεταβιβάσει τα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής στην εισαγγελία, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να διερευνηθεί ποίες είναι οι πηγές του Παύλου Πολάκη για τις καταγγελίες στις οποίες προχωρά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)