Ο Τραμπ άφησε στα κρύα του λουτρού τους ξένους ηγέτες στη G20 - "Πάρτε με από εδώ μέσα"

kafeneio sp
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ όχι μόνο παράτησε "σύξυλο" τον Αργεντίνο ομόλογο και οικοδεσπότη του, αλλά σνόμπαρε και τους υπόλοιπους ηγέτες πριν από την "οικογενειακή" φωτογραφία στη Σύνοδο της G20. Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τη στάση του και παρατηρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά...

Για γέλια ή για κλάματα; Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες και αντί να πάρει τη θέση για την οικογενειακή φωτογραφία, απλώς... παρατά σύξυλο τον οικοδεσπότη και φεύγει!

Με εμφανή απορία και απόγνωση ο Αργεντίνος πρόεδρος προσπαθεί μάταια να του υπενθυμίσει ότι δεν έχουν ακόμη τελειώσει και να τον φωνάξει πίσω... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει γίνει "καπνός"! Τον άχαρο ρόλο να τον επαναφέρει στο βάθρο για την "οικογενειακή φωτογραφία" αναλαμβάνει ένας από τους βοηθούς του Μάκρι.



Και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα λίγη ώρα αργότερα, όταν ο Τραμπ ακούγεται - εκτός πλάνου - να φωνάζει: "Πάρτε με από εδώ μέσα!". Περιττό να πούμε ότι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν τα γέλια τους...

Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αγαπά (ή μήπως δεν γνωρίζει;) το διπλωματικό savoir vivre και πρωτόκολλο είναι γνωστό.

Άλλωστε μόλις μια μέρα πριν κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης με τον Μάκρι και ενώ ο πρόεδρος της Αργεντινής τον ευχαριστούσε για τη συνεργασία του, ο Τραμπ έβγαλε από το αυτί του το ακουστικό της μετάφρασης και το παράτησε στο πάτωμα, χωρίς την παραμικρή έκφραση στο πρόσωπό του που να μαρτυρά αν άκουσε και κατάλαβε όσα του έλεγε ο συνομιλητής του.


Τι τρέχει με τον Τραμπ;

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που σπεύδουν να συμπεράνουν ότι κάτι τρέχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως όταν επέστρεψε στο Λευκό Οίκο για τις εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου και αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο συνέχισε... να απομακρύνεται με τα πόδια ενώ ένας άντρας της φρουράς του τον κυνηγάει για μπει στην προεδρική λιμουζίνα, το διάσημο πλέον σε όλους "κτήνος"



Ή όταν τον Μάιο μετά τη συνάντησή του με τον Μπ. Νετανιάχου παράτησε στα κρύα του λουτρού τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και έφυγε χωρίς καν να του δώσει το χέρι, μέχρι και πάλι να τον επαναφέρουν στην τάξη οι βοηθοί του...



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)