Συνάντηση με τον Σκουρλέτη για συνεργασία στις δημοτικές ζητάει ο Κοτζιάς

kafeneio sp
0

Συνάντηση προσεχώς με την Ρένα Δούρου και τον… Παύλο Γερουλάνο. Σήμερα οι προτάσεις του «Πράττω» για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Προτείνεται επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από ευρεία πλειοψηφία της Βουλής και εκλογή του Προέδρου από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα...


Συνάντηση με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, με θέμα τη συνεργασία στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, έχει ζητήσει ο επικεφαλής του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συναντηθεί προς το τέλος της εβδομάδος με τη Ρένα Δούρου, στην οποία και θα παρέχει στήριξη για την επανεκλογή της στην περιφέρεια Αττικής. Συνάντηση προγραμματίζεται και με τον Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο το «Πράττω» θα στηρίξει, εφόσον δεν το έχει ικανοποιήσει το πρόσωπο που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων. Έως σήμερα το «Πράττω» έχει αποφασίσει να στηρίξει πέντε υποψήφιους περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων δεν είναι ο Θεόδωρος Καρυπίδης από τη Δυτική Μακεδονία καθώς είναι αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το «Πράττω», όπου στηρίξει υποψήφιο που δεν ανήκει σε αυτό, ζητάει αντιστοίχως θέση αντιπεριφερειάρχη ή αντιδημάρχου. Υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη του «Πράττω» με θέμα τις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Η Κίνηση του Νίκου Κοτζιά δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από ενισχυμένη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου και εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας- όπως αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς στους 88,6- από σώμα εκλεκτόρων.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στην Πάτρα, ενώ η απόφαση για το αν το «Πράττω» θα κατεβεί αυτόνομο ή όχι στις ευρωεκλογές θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνο. Εκείνο που είναι βέβαιον είναι ότι η Κίνηση του Νίκου Κοτζιά δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)