ΑΤ Ομονοίας: «Θα πεθάνετε» φώναζαν οι δράστες – Αντίποινα για τον Ζακ Κωστόπουλο «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

0
«Θα σας σκοτώσουμε. Σήμερα θα πεθάνετε» φέρεται να φώναζαν οι δράστες της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, το βράδυ της Δευτέρας (15/10/2018).

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο....


Ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ’ Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση.



Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Το χρονικό
Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στην οδό Βερανζέρου. Συγκεκριμένα, μια ομάδα 50-70 ατόμων κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα.
Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.
Να σημειωθεί, ότι η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.«Ήθελαν νεκρούς»
Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (16.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για αδίστακτους δολοφόνους, που ήθελαν νεκρό αστυνομικό.
«Περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη», είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση ίσως να σχετίζεται με την υπόθεση του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του στην Ομόνοια τον προηγούμενο μήνα.Καζάνι που βράζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση
Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Αστυνομία, μετά την επίθεση με μολότοφ, κουκουλοφόρων κατά του Α.Τ. Ομόνοιας που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μετά τη «δολοφονική επίθεση», όπως την χαρακτηρίζουν, στο Α.Τ. Ομονοίας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τους τραυματίες αστυνομικούς, μέσα από το 401.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)