Θα παραιτηθεί ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς; - Μόνο αν το σκοπιανό κοινοβούλιο απορρίψει την Συμφωνία των Πρεσπών

0
Θα παραιτηθεί ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς μετά την χθεσινή του κόντρα με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο; Σε καμία περίπτωση πλην αυτής της οποία το σκοπιανό κοινοβούλιο απορρίψει τελικώς την Συμφωνία των Πρεσπών κάτι που θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες.

Και αυτό γιατί ο ΥΠΕΞ θεωρεί την Συμφωνία αυτή, ως κατεξοχήν δικό του δημιούργημα και συνεπώς η απόρριψή της θα εκληφθεί και ως απόρριψη του ιδίου...
και θα χρεωθεί την πολιτική αποτυχία (για εθνική καταστροφή δεν το συζητάμε του έχει ήδη πιστωθεί όπως και στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα)

Κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι θα παραιτηθεί επειδή συγκρούστηκε χθες με τον Π.Καμμένο και ο Α.Τσίπρας δεν τον κάλυψε πολιτικά και διακριτικά έδειξε να παίρνει το μέρος του ΥΕΘΑ.

Κάτι φυσιολογικό βέβαια διότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είναι κυβερνητικός εταίρος. Η κυβέρνηση αυτή ζει όσο υπάρχουν μέσα σε αυτήν οι ΑΝΕΛ. Ο ΥΠΕΞ ακόμα κι αν έφευγε θα έπαιρνε την θέση του ένας άλλος... ΥΠΕΞ.

Τι έγινε χθες

Οπως αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η σπίθα για τη φωτιά που ακολούθησε μπήκε όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ!

Στη συνέχεια το κλίμα πήρε τροπή προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Νίκος Κοτζιάς μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος άρχισε να βάλει κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας κατηγορώντας ότι προσπαθεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

Ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης ήταν η αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ συνεχίζονταν η συνεδρίαση, και η επίσκεψή του – εκτάκτως – στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπου προφανώς συζητήθηκαν όσα είχαν διαδραματιστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκεί λέγεται πως ο Ν.Κοτζιάς είπε στον ΠτΔ ότι θα παραιτηθεί εάν ο Α.Τσίπρας δεν πάρει το δικό του μέρος.

Αυτά δεν γίνονται, εκτός εάν ο Ν.Κοτζιάς έχει φόβους ότι τελικά δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως σημειώνεται ότι η τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Ν.Κοτζιά.

«Αυτήν την εικόνα υπουργικού Συμβουλίου δεν την έχω ξαναδεί. Να λέει ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Άμυνας ότι βλάπτει τη χώρα. Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει. Και σε τέτοια θέματα δεν λες ότι σου κατέβει.

Όταν εκπροσωπείς τη χώρα μιλάς ως υπουργός Άμυνας και έχεις υποχρέωση να ακολουθείς μία πολιτική. Αδικούμε τη λέξη τσίρκο όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την εικόνα. Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν. Το έχετε ξανακούσει αυτό από πρωθυπουργό να απευθύνεται στους υπουργούς του ότι δεν θα τον ρίξουν;»

Οπότε σε μερικές ημέρες θα είναι γνωστό εάν θα παραμείνει στην θέση του ο Ν.Κοτζιάς διότι εάν τελικώς κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια θα είναι πρακτικά αδύνατον να παραιτηθεί την στιγμή που αυτή η ίδια Συμφωνία θα βαίνει προς κύρωση από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είναι δικό του «παιδί» και αυτός θα είναι εκεί για να το υπερασπιστεί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)