28η Οκτωβρίου: Πέφτει Κυριακή. Τι θα γίνει με την αργία;

kafeneio sp
0

Την ίδια μέρα που αλλάζει και η ώρα. Δείτε τι θα γίνει. τι ισχύει για όσους εργάζονται...

Στην Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο, θα λάβει χώρα την 28η Οκτωβρίου η στρατιωτική παρέλαση. Με την 26η Οκτωβρίου, γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και ημέρα αργίας για την πόλη, να πέφτει Παρασκευή, η συμπρωτεύουσα ετοιμάζεται για ένα εορταστικό τριήμερο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, λιτάνευση ιερών εικόνων καθώς και την καθιερωμένη πανηγυρική δοξολογία στον ναό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από τις 8:00 το πρωί στις 25 Οκτωβρίου έως και τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου, θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες, Την ίδια στιγμή θα μεταδίδονται και πανηγυρικά προγράμματα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα καταθέσει και στεφάνι στο Ηρώοο του Γ' Σώματος Στρατού.

Στην Αθήνα, ως είθισται θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Τι θα γίνει με την αργία;

Δυστυχώς, δεν τίθεται ζήτημα μετάθεσης της αργίας σε άλλη, εργάσιμη ημέρα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο. Εργαζόμενοι που θα δουλέψουν την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, θα πρέπει να λάβουν το ημερομίσθιό τους, προσαυξημένο κατά 75%, ενώ θα πρέπει να τους χορηγηθεί ρεπό την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Αλλαγή ώρας

Αυτή ίσως είναι από τις τελευταίες φορές που θα αλλάξει η ώρα και την Κυριακή, τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα κληθούμε και πάλι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, εισάγοντας την χειμερινή ώρα. Έτσι, μόλις το ρολόι δείξει 4 τα ξημερώματα θα πρέπει να το επαναφέρουμε ώστε να δείχνει 3. Η διαδικασία αυτή, δεν χρειάζεται για σύγχρονα ηλεκτρονικά ρολόγια ή έξυπνα τηλέφωνα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)