Φοροελαφρύνσεις αναμένεται να εξαγγείλει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

0
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αποκάλυψε τι θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνουν φοροελαφρύνσεις, μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους και κοινωνικές δαπάνες.

«Υπάρχουν τα στοιχεία, τα οποία αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται, και θα υπάρχει επαρκής εικόνα, όταν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ....
Εκεί θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, που θα αφορούν τόσο τον τομέα του φορολογικού συστήματος και τις φοροελαφρύνσεις όσο και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένες κοινωνικές δαπάνες που μπορούν να γίνουν από την επόμενη χρονιά», δήλωσε η κ. Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει στη ΔΕΘ τους βασικούς άξονες για την επόμενη περίοδο, όπως είπε η κ. Σβίγκου, μεταξύ των οποίων θα είναι ο φορολογικός τομέας «με τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που ήδη τις έχουμε εξαγγείλει» καθώς και «το ζήτημα του κοινωνικού κράτους και της στήριξης με αύξηση των κοινωνικών δαπανών, αλλά και οι στοχευμένες πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι υπάρχει χρόνος να αυξηθούν οι κοινωνικές παρεμβάσεις, να «υλοποιηθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε και τους προηγούμενους μήνες στα αναπτυξιακά συνέδρια που έγιναν ανά την Ελλάδα και επίσης υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος χρόνος και για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχουμε ήδη εξαγγείλει».

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η συζήτηση για την οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο, η κ. Σβίγκου επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι θα δούμε «ποιοι θα στηρίξουν τις προοδευτικές πολιτικές και τις πολιτικές δυνάμεις που τις υλοποιούν και ποιοι θα μείνουν προσκολλημένοι στο νεοφιλελευθερισμό και στη Νέα Δημοκρατία».

«Έχουμε ήδη δει τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει καταθέσει τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήριά του, να έχει χαρακτηρίσει παρωχημένο το οκτάωρο, έχει χαρακτηρίσει ιδεοληψία τις συλλογικές συμβάσεις, όλο τον προηγούμενο καιρό μιλούσε για νέο μνημόνιο ακριβώς επειδή θέλει να κρύψει το πρόγραμμα που έχει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τόνισε: «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις περιόδους από το '15 και μετά πόνταραν τα λεφτά τους στην κατάρρευση της χώρας και στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης και έχασαν, στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, κρύφτηκαν πίσω από τους δανειστές, συντάχτηκαν με τα πιο σκληρά μέτρα και τις πιο σκληρές απαιτήσεις και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δική τους γύμνια και την αποτυχία της στρατηγικής τους».

Η κ. Σβίγκου υπερασπίστηκε τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τη δύσκολη περίοδο και αναφερόμενη στη σημερινή ημέρα, δήλωσε ότι σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)