Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα - Καίγονται σπίτια

0
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων. 

Πλάνα του ΣΚΑΪ εικονίζουν φλόγες να έχουν φτάσει στις κεραμοσκεπές σπιτιών και τις οροφές. Η φωτιά είχε νωρίτερα φτάσει στον οικισμό Πανόραμα...
και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλι, όπου είχαν κάψει αυλές.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή Γαλήνη και στο Πανόραμα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.




Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το δάσος δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Σημείωσε ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, προσθέτοντας πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο «χειρότερο σημείο» στο βουνό, καθώς δεν ήταν εφικτό να ανακοπεί άμεσα προτού λάβει διαστάσεις.

Το μέτωπο έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα, δήλωσε στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κωνσταντίνος Φυλακτός. Συμπλήρωσε πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα, υδροφόρες και άλλα οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της κινητοποίησης, που σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Η φωτιά έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα πολλών χιλιόμετρων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα τόσο στην νέα όσο και στην παλιά οδό από το 39ο έως το 57ο χιλιόμετρο.

Εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί και όσοι βρίσκονται στην αποκλεισμένη ζώνη θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Φλόγες είχαν φτάσει μέχρι τον δρόμο, στην πρώτη σήραγγα από Κόρινθο προς Αθήνα, σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)