«Βόμβα» Πούτιν από Ελσίνκι: 400 εκατ. $ από fund της Ρωσίας δωρήθηκαν στην Χ.Kλίντον

«Βόμβα» έριξε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ελσίνκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.

Όπως αποκάλυψε ο Πούτιν ένα μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο δραστηριοποιείτο στη Ρωσία κερδίζοντας 1,5 δισ.$ χωρίς να πληρώσει κανένα φόρο είτε στη Ρωσία είτε στις ΗΠΑ μετέφερε τα κέρδη του στις ΗΠΑ...
εκ των οποίων 400 εκατ. δωρίθηκαν στην προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλιντον.

«Κατά τα στοιχεία της ανάκρισης μας η ομάδα των εταίρων του Bill Browder με παράνομο τρόπο κέρδισαν στη Ρωσία παραπάνω από 1,5 δισ.$» είπε ο Πούτιν για να συμπληρώσει:

«Δεν πλήρωσαν φόρους ούτε στη Ρωσία, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο μετέφεραν αυτά τα χρήματα στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησαν 400 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική καμπάνια της Χ.Κλίντον. Είναι τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στις εκθέσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας και πρόσθεσε:

«Το έκαναν επίσημα ωστόσο έλαβαν τα χρήματα παράνομα. Και έχουμε κάποιες πληροφορίες ότι ορισμένοι συνεργάτες των υπηρεσιών υποστήριξαν με παράνομο τρόπο αυτές τις συναλλαγές».

Ποιος είναι πίσω από το επενδυτικό αυτό κεφάλαιο;

Ένας από τους φανατικούς εχθρούς του Ν.Τραμπ ο Βρετανός αλλά γεννημένος στις ΗΠΑ Mr. Browder, συνιδρυτής της Hermitage Capital Management, το οποίο μέχρι πριν από κάποιο διάστημα ήταν το μεγαλύτερο ξένο επενδυτικό σχήμα στη Ρωσία.

Και μια λεπτομέρεια: Ο παππούς του Browder, ο Earl Browder ήταν ο αρχηγός του αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος τη δεκαετία του ΄30.