Μεγάλη διαδήλωση κατά του Brexit δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα

0
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναμένεται να συμμετάσχουν το μεσημέρι σε διαδήλωση στο κεντρικό Λονδίνο υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος επί της τελικής συμφωνίας του Brexit. 

Η διαδήλωση, που θα καταλήξει στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο στο Γουέστμινστερ...
, διοργανώνεται στη δεύτερη επέτειο του δημοψηφίσματος που έβαλε τη Βρετανία στο δρόμο της εξόδου από την ΕΕ.

Διοργανωτές είναι διάφορες οργανώσεις κατά του Brexit, οι οποίες έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση τους τελευταίους μήνες εχοντας εξασφαλίσει ισχυρή χρηματοδότηση από επιχειρηματίες όπως ο Τζορτζ Σόρος. Στην κεφαλή αυτών των οργανώσεων είναι η εκστρατεία Open Britain.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε πως «είναι ώρα το θέμα να βγει πέρα από το Γουέστμινστερ και να επιστρέψει στο λαό». Τίτλος της διαδήλωσης είναι το «Πορεία για Ψήφο του Λαού».

Αργότερα το απόγευμα, ωστόσο, είναι προγραμματισμένη πορεία υπέρ του Brexit από ακροδεξιές οργανώσεις που ζητούν «απελευθέρωση από την ΕΕ».

Στη δεύτερη επέτειο του δημοψηφίσματος, ο εκ των ηγετών της πολιτικής πτέρυγας υπέρ του Brexit υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον καλεί με άρθρο του στην εφημερίδα Sun την πρωθυπουργό Μέι να υλοποιήσει ένα «πλήρες βρετανικό Brexit».

Ο δε υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ προειδοποιεί με δήλωσή του ότι η Τερέζα Μέι «δεν μπλοφάρει» όταν λέει ότι είναι προετοιμασμένη να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αν χρειαστεί.

Στον ίδιο τόνο ο έτερος των ένθερμων Brexiteers στην κυβέρνηση, ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις λέει στην Express ότι «γίνονται πολλά» για να είναι το Λονδίνο έτοιμο σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών.

Δημοσκόπηση της Παρασκευής για τηλεοπτική εκπομπή του ITV έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ένα δημοψήφισμα επί της τελικής συμφωνίας, με το 25% να αντιτίθεται. Το 53% θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ σε αντίθεση με το υπόλοιπο 47%.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)