Ιταλία: Επιμένει στην «απογραφή των Ρομά» ο Σαλβίνι.

0
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι επιμένει στην πρότασή του για απογραφή των Ρομά, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας και του ίδιου του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

Ο γραμματέας της Λέγκα, επανερχόμενος στο θέμα, έγραψε σήμερα στην σελίδα του στο Facebook:...


««Απογραφή» των Ρομά και έλεγχος για το πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα. Αν το προτείνει η αριστερά είναι εντάξει, αν το προτείνω εγώ είναι ρατσισμός. Δεν εγκαταλείπω τον στόχο και τραβάω μπροστά. Πρώτα οι Ιταλοί και η ασφάλειά τους».

Κατεδαφίστηκε σπίτι σε καταυλισμό
Παράλληλα, ο Σαλβίνι έγραψε ότι «σήμερα το πρωί, στην τοποθεσία Καρμανιόλα, έξω από το Τορίνο, όπου κυβερνά η Λέγκα, κατεδαφίστηκε ένα παράνομο σπίτι σε καταυλισμό Σίντι που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια» διότι η Λέγκα «περνά από τα λόγια στις πράξεις». Ο Ιταλός υπουργός ανήρτησε και σχετική φωτογραφία.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ρομπέρτο Σπεράντσα, του αριστερού κόμματος Ελεύθεροι και Ίσοι, αποφάσισε να μηνύσει τον Σαλβίνι για υποκίνηση φυλετικής βίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο γραμματέας της Λέγκα, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους (παρά την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε), ενόψει και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)