Διαδηλωτές στο Πισοδέρι βλέπουν σύννεφα, νομίζουν ότι είναι καπνογόνα της αστυνομίας και παθαίνουν πανικό

0
Νοικοκυραίοι Μακεδονομάχοι, βίωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους κρατική καταστολή και νόμιζαν ότι έγιναν μάρτυρες κάποιας γενοκτονίας.

Υπάρχει ένα 5λεπτο βιντεάκι από το Πισοδέρι με διαδηλωτές, που αντιδρούσαν στη συμφωνία που υπογραφόταν στις Πρέσπες...
για το ονοματολογικό, βίωσαν την καταστολή της αστυνομίας και στο οποίο ακούγονται διάφορες πανικόβλητες φράσεις.

Αρχικά, πίστεψαν πως τα σύννεφα που βλέπουν στον ουρανό, ήταν καπνός από το δάσος που καιγόταν, επειδή “η αστυνομία του έβαλε φωτιά”.

Στη συνέχεια νόμιζαν πως τα σύννεφα είναι καπνογόνα και χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο σχολιασμός συνεχίζεται για τη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν από την αστυνομία, με τον εκφωνητή να λέει πως αυτό “δεν το κάναν ούτε οι Τούρκοι στην Κύπρο”.

Στο πλάνο μπαίνει μάλλον και ένας ιερέας, οπότε η αγωνία κορυφώθηκε, μιας και “Θα μείνει η εκκλησία χωρίς παπά, θα μας σκοτώσουν και τον παπά”.



Σε κάποια στιγμή, οι διαδηλωτές βλέπουν και κάποιον που “ξεψυχάει”.

Στο τέλος του βίντεο, ο εκφωνητής κι ο φίλος του καλεί την παρέμβαση εισαγγελέα και κάποιον να έρθει να μαζέψει τα ΜΑΤ από εκεί και να φύγουν. Δεν ξέρουμε ποιον. Ίσως κάποια άλλα ΜΑΤ.

Τα επεισόδια στο Πισοδέρι έληξαν με τραυματίες 7 αστυνομικούς και 7 διαδηλωτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο ίντερνετ κυκλοφόρησε παλιότερη φωτογραφία που δείχνει μια νεκρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με ακροδεξιές ιστοσελίδες, ήταν κάποια νεκρή από τις συγκρούσεις στο Πισοδέρι.



Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση σε φιλελέδες και ακροδεξιούς, πως οι διαδηλωτές στο Πισοδέρι δέχτηκαν αλόγιστη βία από την αστυνομία. Μάλιστα ένα από τα επιχειρήματα που ακούγονται, είναι πως οι ίδιοι δεν είναι αναρχικοί ή κομμούνια, αλλά είναι καθώς πρέπει άνθρωποι.

Και είναι δικαιολογημένη άποψη, αφού για πολλά χρόνια, είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν την αστυνομία, όταν θύμα της βίας της γινόταν κάποιο κίνημα, κάποιοι κάτοικοι που αντιδρούσαν σε εταιρείες που θέλουν να γεμίσουν καρκίνο τον τόπο τους, ή ακόμα και όταν ένας ειδικός φρουρός σκότωνε ένα ανήλικο παιδί. Είναι οι άνθρωποι που επικροτούσαν την αστυνομία και ήλπιζαν να “σαπίσει τα κομμούνια”. Είναι συνήθως οι άνθρωποι που θα ρωτούσαν για το Γρηγορόπουλο, “και τι έκανε τέτοια ώρα στα Εξάρχεια;”.

Λοιπόν φίλοι Μακεδονομάχοι. Τι κάνατε τέτοια ώρα στο Πισοδέρι;

spasmenoparathyro.me

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)