Καιρός: Παίρνει φωτιά η Ελλάδα – Στο κόκκινο ο χάρτης με θερμοκρασίες καύσωνα κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου – Έρχεται και σκόνη

0
– Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας η σημερινή με θερμοκρασίες σχεδόν παντού πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου
– Ο καιρός βάζει… φωτιά στον χάρτη της Ελλάδας, δείτε τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας
– Που θα φτάσει κοντά στους 40 βαθμούς το θερμόμετρο και που θα βρέξει!

Ο καιρός σπάει τα θερμόμετρα σήμερα. Η Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας και μετά από ένα τριήμερο με ζέστη η πόλεις θα πάρουν… φωτιά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σχεδόν σε όλη τη χώρα το θερμόμετρο θα είναι σταθερά πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου και σε πολλές περιοχές θα αγγίξει και τους 40 τις μεσημεριανές ώρες.
Τα περίεργα του καιρού πάντως συνεχίζονται καθώς ενώ σχεδόν όλη η χώρα θα βράζει, ενώ σε πολλές περιοχές οι άνεμοι θα φέρουν και σκόνη από την Αφρική δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κοκτέιλ σε κάποιες περιοχές, στα ορεινά, αναμένονται βροχές.
Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το μόνο καλό για σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες είναι ότι ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η ζέστη θα είναι ανυπόφορη, τη νύχτα το θερμόμετρο θα πέφτει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου και έτσι θα οι κάτοικοι, ειδικά στα αστικά κέντρα, θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα.
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 20 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 και πιθανόν 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 19 έως 36 και πιθανόν κατά τόπους έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 21 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 09-06-2018
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια Πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε πτώση στα βορειοδυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλή επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)