Τραγική η κατάσταση στις συντάξεις: 240.000 εκκρεμούν ενώ οι δικαιούχοι περιμένουν ως και 5 χρόνια για την έκδοσή τους!

0
Εξώδικο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον ΕΦΚΑ απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με αφορμή την πολυετή καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων. Μέχρι 2 χρόνια είναι η καθυστέρηση στην έκδοση οριστικής απόφασης για τις κύριες συντάξεις και μέχρι 5 χρόνια η έκδοση των επικουρικών συντάξεων.

Συνολικά σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ....
θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι απελπιστική.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο «παρά τις συνεχείς επισκέψεις και συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά την ένταξή του στον ΕΦΚΑ, επικρατεί χαώδης κατάσταση, δεν βρίσκει κανείς άκρη σε ό,τι και αν έχει ζητήσει. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, λέγοντας ότι αναμένονται εγκύκλιοι! Η καθυστέρηση αυτή για την έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεών τους έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση και ψυχολογική κατάπτωση αφού οι περισσότεροι είναι μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, την αγορά φαρμάκων τους και δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουν βοήθεια από τα παιδιά τους, αφού τα περισσότερα είναι άνεργα ή εργάζονται με μισθούς πείνας και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις δικές τους ανάγκες! Επίσης η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι περισσότεροι των μελών μας».

«Επειδή είναι θέμα επιβίωσης για τα μέλη μας, καθώς και για τις οικογένειές τους, η έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων καθώς και η λήψη των αναδρομικών που δικαιούνται, σας καλούμε, όπως εντός προθεσμίας ενός μηνός να μεριμνήσετε, όπως έχετε υποχρέωση, για την έκδοση των οριστικών πράξεων συνταξιοδότησης, άλλως σας δηλώνουμε οτι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υφίστανται τα μέλη μας και θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου ενώπιον των δικαστηρίων» καταλήγει το εξώδικο του Ενιαίου Δικτύου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)