H Μύκονος εκπέμπει SOS: Κινδυνεύει να ξεμείνει από νερό (βίντεο)

0
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό είναι οι κάτοικοι της Μυκόνου αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Mykonos Live TV, οι κύριοι λόγοι είναι οι εξής: Αφενός η  αυξημένη τουριστική κίνηση και  αφετέρου η καθυστέρηση στην αδειοδότηση νέων αφαλατώσεων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα αποθέματα στα φράγματα να είναι οριακά και το νησί των Ανέμων να βρίσκεται στο…
κόκκινο της λειψυδρίας.

«Τα αποθεματικά του νερού στα φράγματα είναι ιδιαίτερα λίγα, ενώ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση δύο νέων αφαλατώσεων» είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου Μιχάλης Ζουγανέλης.Ο επικεφαλής της ΔΕΥΑΜ ανέφερε πως «από τον Γενάρη 2016 είχε ξεκινήσει η αίτηση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση των νέων αφαλατώσεων. Δύο χρόνια και δύο μήνες διήρκησε η αδειοδότησή τους».

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ζουγανέλη, έχει υπάρξει η πρόβλεψη και για την αγορά νερού σε περίπτωση που δεν έρθουν έγκαιρα οι αφαλατώσεις. Μοναδική περίπτωση για την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σενάριο που όπως τόνισε εξετάζεται.

Η κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε στο φράγμα στο Μαράθι, απ’ όπου και τα αποκλειστικά πλάνα. Προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να μην πουν το νερό… νεράκι, οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)