Δήμαρχος Λέσβου: «Το νησί είναι έτοιμο να εκραγεί από τους παράνομους μετανάστες - Οι κάτοικοι φοβούνται»

0
Σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τονίζει ότι οι κάτοικοι του νησιού είναι αγανακτισμένοι λόγω των λόγω των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στο νησί.

Αυτό έχει σάν αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά η ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι όπως λέει...
, φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν το βράδυ έξω από τα σπίτια τους.

Ο φόβος αυτός που έχει “γεννηθεί” στο νησί, δίνει περιθώριο σε ακραίους να παρεμβαίνουν και να εκμεταλλεύονται τον φόβο – και μάλιστα να παρεμβαίνουν καθηγητικά- εμφανίζοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες. Έτσι, εκ των πραγμάτων αποκτούν πρόσβαση σε κάποιο μερίδιο της κοινωνίας.

Γεγονός είναι πως το νησί είναι πλέον σαν μια “βόμβα” που είναι έτοιμη να εκραγεί, λόγω της αγανάκτησης των κατοίκων, οι οποίοι όπως τονίζει ο κ. Γαληνός, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος αλλά και από την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος του νησιού εδώ και πάνω από δυο χρόνια προσπαθεί να υπάρξει αποσυμφόρηση του νησιού, δηλαδή η Λέσβος να κρατήσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να φιλοξενήσει στις δομές της, υπο συνθήκες αξιοπρέπειας για τους ίδιους αλλά και ασφάλειας για τους κατοίκους τους νησιού.

Το νησί που άλλοτε αποτελούσε παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πλέον κινδυνεύει να χαθεί. “Καταστάσεις και γεγονότα όπως αυτό που συνέβη στην πλατεία Σαπφούς την Κυριακή με ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας να επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, όμως μπορεί πολύ εύκολα να ανάψει μεγάλη “φωτιά” στο νησί” τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)