Ρ.Τ. Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Μας εξαπατήσατε - Όταν τα λιοντάρια εμφανίζονται, τα τσακάλια εξαφανίζονται»

0
Είναι εμφανές πλέον ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν μπορεί να συνυπάρξει με τους Αμερικανούς τους οποίους κατηγόρησε ευθέως ότι στηρίζουν την τρομοκρατία, εννοώντας τους Κούρδους λέγοντας ότι «προσπαθήσατε να μας εξαπατήσετε»

«Λένε τώρα ότι ανησυχούν για την Αφρίν. Που ήσασταν όταν σας είπαμε τις δικές μας ανησυχίες και σας ζητήσαμε να πολεμήσουμε μαζί τους τρομοκράτες;....
Ο στρατός μας τους κανόνισε. Αν είμεστε στατηγικοί εταίροι σας θα πρέπει να μας σέβεστε και να κινείστε σύμφωνα με εμάς. Στείλατε 5.000 φορτηγά με όπλα στους Κούρδους. Στείλατε 2.000 φορτηγά με πυρομαχικά στους Κούρδους. Ζητήσαμε να αγοράσουμε όπλα απο εσάς με τα χρήματά μας και αρνηθήκατε. Τα στείλατε στους τρομοκράτες. Τι είδους στρατηγική συμμαχία ή αλληλεγγύη είναι αυτή;» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του ΑΚΡ

«Τι συνεργασία και τι αλληλεγγύη είναι αυτή; Βρήκαμε ολόκληρα σπίτια και αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά. Θα τα διαλύσουμε. Θα τους κυνηγήσουμε. Όλα αυτά τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν από εμάς».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία δεν θα μείνει απαθής στους τρομοκράτες. Θα τους χτυπήσουμε. Μας έλεγαν να μην πάμε στην Αφρίν. Να διακόψουμε την επιχείρηση. […] Σε δυο μήνες, η επιχείρηση στην Αφρίν ολοκληρώθηκε. Όταν τα λιοντάρια εμφανίζονται στην πλατεία, τα τσακάλια εξαφανίζονται. Όταν εμφανιστήκαμε τα τσακάλια έφυγαν με την ουρά στα σκέλια».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)