Ποια ΜΜΕ έθαψαν την είδηση για την ποινική δίωξη σε Μαρινάκη

H συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 και η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε τρεις στενούς του συνεργάτες, για την μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης, απασχόλησε όπως είναι λογικό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;...


Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Περίπου τρεις ώρες μετά και την πρώτη δημοσιοποίηση της είδησης μέσω του προσωπικού blog του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη στις 4.30 το απόγευμα, πολλές ιστοσελίδες δεν έχουν αναρτήσει καθόλου οποιαδήποτε αναφορά για την δίωξη Μαρινάκη.

Τι κι αν στα social media γίνεται χαμός (στο twitter το hashtag #noor1 είναι πρώτο στην Ελλάδα από τις 5 το απόγευμα) πολλές ιστοσελίδες – αναμεσά τους και οι ιστοσελίδες του Βαγγέλη Μαρινάκη – δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό με το πόρισμα της εισαγγελέως.

Ενδεικτικά: protothema.gr, in.gr, tovima.gr και το iferimerida.gr δεν αναφέρουν καθόλου την είδηση, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις δεν αφήνουν καρφίτσα να πέσει κάτω, χωρίς να το γράψουν

Άλλες πάλι ιστοσελίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα όπως η real, το newsbomb, το capital ή ο skai.gr φρόντισαν να βάλουν την είδηση αλλά να την τοποθετήσουν στις πίσω… σελίδες.

Τέλος, απογοήτευση προκαλεί η πλήρης απουσία της είδησης από την ιστοσελίδα της παραδοσιακά προοδευτικής εφημερίδας topontiki.gr που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για πιθανές σχέσεις του συγκροτήματος με τον κ. Μαρινάκη.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε και τα κεντρικά Δελτία Ειδήσεων, αν και φανταζόμαστε ότι παρόμοια αν όχι χειρότερη θα είναι και εκεί η κατάσταση…

read-it.gr