Αμβρόσιος εναντίον Κοντονή: Προσφεύγει στην ΕΕ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

0
Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τα βάζει τώρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιος με αφορμή την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή που ζήτησε να πληροφορηθεί το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που αθώωσε τον ιεράρχη για το «φτύστε τους» που είπε και έγραψε για τους ομοφυλόφιλους.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος έσπευσε να αποστείλει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Κοντονή...
, την οποία κοινοποίησε στον πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά: «Κύριε Υπουργέ, Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας. Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιο δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ, Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)