Τι ή Γιατί (ψηφίζουμε);

0


Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Κυριαρχεί - προεκλογικά και μετεκλογικά - το ερώτημα: Τι ψηφίζουμε (ή τι ψηφίσαμε). Όμως υπάρχει - και πρέπει να προηγείται δικαιωματικά και λογικά  - το: "Γιατί ".
Γιατί να ψηφίσουν (ή Γιατί πήγαν και ψήφισαν; Ποιός ο λόγος;). Δεν εισάγω  καινά δαιμόνια σκέψης, ανησυχιών, αμφιβολιών, πρωτοτυπίας ή εντυπωσιασμού. Κάθε άλλο.
Απλώς επιχειρώ να θέσω κάποιους προβληματισμούς ουσιώδεις.
Προτάγματα, εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να αποφασίζουμε (ή όχι) τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.
Αν οι πρόσφατες εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν λόγω: χρονικών περιορισμών (λήξης τετραετίας), εκτάκτου ανάγκης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες (πχ Εθνικοί λόγοι, κ.ο.κ), πρόταση μομφής και καταψήφισης μιας Κυβέρνησης, κ.α τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί / αιτιολογηθεί η κατεπείγουσα ........
προσφυγή στο λαό.
Τώρα όμως "Γιατί;" Ποιός ό λόγος;
Έχω, σε προηγούμενα άρθρα / αναλύσεις μου εξηγήσει το άχρηστο, αχρείαστο, δαπανηρό και ανυπόστατο της διεξαγωγής των εκλογών, καθώς και την κομματική ιδιοτέλεια που υπήρξε. Εξυπακούεται πως οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται όσοι το επεδίωξαν και τις επέβαλαν είναι έωλοι.
Υποτίθεται πως κάποιοι (νέοι) επιχειρούν να φωτίσουν τα σκοτάδια των πρακτικών                      (των παλαιών) με παμπάλαια αχνοκέρια που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενοι πολιτικάντηδες.
Θυμίζω: Κάθε φορά που νόμιζαν πως τους εξυπηρετεί κομματικά, προχωρούσαν στο .... παρασύνθημα της πρόωρης, άκαιρης διεξαγωγής εκλογών. Θεωρητικά η 4ετία ήταν το όριο. Αλλά οι 2ετίες και τα εξάμηνα, η πραγματικότητα (!!!.....).
Αν προσθέσουμε  την αντιδημοκρατική, φαιδρή, ανήθικη επιβολή του "bonus" των 50 εδρών στο Α! κόμμα τότε οδηγούμαστε σε ..... κώμα!.
Η αναισχυντία και η κομματοφροσύνη  οδήγησε σε αποκαλυπτήρια ιδιοτελών προθέσεων  των τέως σφόδρα πολέμιων "δημοκρατών" ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ  της Αντιπολίτευσης, όταν έγιναν Κυβέρνηση.
Διατήρησαν το επαίσχυντο bonus των 50 εδρών (αυτάρεσκα, αντιδημοκρατικώ Δικαίω)  επειδή τους εξυπηρετούσε.

ΥΓ Παραίνεση:
      Αν  επιλέξουμε να (απ)ασχοληθούμε με το "Γιατί", θα αλλάξουν και τα ποσοστά: Εκλογικής  Συμμετοχής, Αποχής, Άκυρου, και "Μαυρίσματος".
Αυτό θα φρονηματίσει / συνεφέρει τους αδίστακτους αυθαιρετούντες  εξουσιαστές μας και - συνακόλουθα - θα αλλάξει κάτι, προς θετική κατεύθυνση, στον ταλαίπωρο Τόπο μας.
       Μακάρι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)