Θέλουν να εξαφανίσουν τις γάτες από το Β' Νεκροταφείο!

Πληροφορηθήκαμε σήμερα από φιλόζωους που φροντίζουν και στειρώνουν τις γάτες στο Β΄ Κοιμητήριο Αθηνών ότι η Δίοικηση σκοπεύει να περισυλλέξει τα ζώα και να τα απομακρύνει προς άγνωστη κατεθυνση.
Η πράξη αυτή είναι παράνομη και έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του 3170/2003 και 1197/81, και για τον σκοπό αυτό ζητήσαμε εγγράφως από την...... διοίκηση του Κοιμητηρίου να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και να συναντηθούμε μαζί τους.
Η επιστολή επισυνάπτεται.

 
ΠΡΟΣ:
1. Διοίκηση Β’ Κοιμητηρίου Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Δήμος Αθηναίων Δ/σνη Αστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, Τμήμα Άστικης Πανίδας,  κα Μακρή
 2. Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Καμίνη
 3. Αντιδήμαρχος  πρασίνου κύριος Αντωνόπουλος
 4. Φιλοζωικά σωματεία
 5. ΜΜΕ
 6. Εισαγγελία Αθηνών

Αθήνα    09/02/2011

Θέμα: Μετακίνηση αδέσποτων γατών που ζουν στο Β’ Κοιμητήριο Αθηνών
                                                                                              Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ότι σκοπεύετε τις επόμενες μέρες να μετακινήσετε ορισμένες αδέσποτες γάτες (στειρωμένες) που ζουν στους χώρους του νεκροταφείου.
Όπως γνωρίζετε οι γάτες αυτές σιτίζονται, στειρώνονται και ελέγχονται κτηνιατρικά από φιλόζωους της περιοχής, με στόχο την προστασία της ευζωίας τους, όπως ορίζουν οι νόμοι 3170/2003 και 1197/81.
Θα θέλαμε καταρχάς να μας ενημερώσετε για τους λόγους που σκοπεύετε να προβείτε στην μετακίνηση αυτή. Για τον σκοπό αυτό ζητάμε να κανονιστεί συνάντηση με εκπροσώπους σας για να συζητηθεί το θέμα
Καθώς ο Δήμος Αθηναίων δεν διατηρεί καταφύγιο για αδέσποτές γάτες, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το που ακριβώς σκοπεύετε να επανατοποθετήσετε τις γάτες ώστε να εξασφαλιστεί η ευζωία τους και ζητάμε στην συνέχεια να ελέγξουμε εμείς ή εκπρόσωπός του σωματείου μας το χώρο αυτό.
Το να σταματήσουν να σιτίζονται στον χώρο ή να απομακρυνθούν σε σημείο επικίνδυνο θα σημαίνει απευθείας τον θάνατό τους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομοθεσία (3170/2003 και 1197/81) και συνιστά περιστατικό κακοποίησης.
Το να προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη πράξη εναντίον της ευζωίας των ζώων εξίσου αποτελεί αξιόποινη πράξη.
Είμαστε σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κύριο Αντωνόπουλο για το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδεσπότων.
Σας γνωστοποιούμε ότι και στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών ζουν αδέσποτες γάτες που σιτίζονται και φροντίζονται από φιλοζωικά σωματεία εν γνώση του Δήμου Αθηναίων. Ουδέποτε έχει τεθεί θέμα απομάκρυνσης των γατών από το νεκροταφείο αυτό.
Οποιαδήποτε απομάκρυνση των γατών από το Β’ νεκροταφείο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων και των φιλοζωικών σωματείων θεωρείται παράνομη. Καθώς και οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια κατά της ζωής των γατών που βρίσκονται στο Β’ νεκροταφείο.
Σας γνωστοποιούμε ότι όλα τα ζώα είναι καταγεγραμμένα και υπάρχει φωτογραφικό αρχείο.
Σας παρακαλούμε πολύ για άμεση συνεννόηση για επίλυση του προβλήματος με τα τηλέφωνα επικοινωνίας που δίνονται στην συνέχεια
Εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων,
Αρετή Παπασταύρου, Φιλοζωικό Σωματείο «Άργος», 6944202625
Ακριβή Κατηφόρη, Φιλοζωικό Σωματείο «Αδεσποτολόγιο», 6972315140