Φάκελος Ναρκωτικά (24) - Ινδική Κάνναβη (Μέρος2)

Συνεχίζουμε κατ’ αποκλειστικότητα από το καφενείο, την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μου gianniotis.gr με τίτλο:

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα …εκρηκτικά που σκοτώνουν"

Πληροφορούμε τους φίλους μας, ότι όπως μας ενημέρωσε ο συγγραφέας, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες.


Εκδόθηκε από τον ίδιο για να καλύψει διδακτικές ανάγκες, και περιορισμένος αριθμός αντιτύπων αυτού, έχουν δοθεί σε δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία, συλλόγους, ιδρύματα, πνευματικά κέντρα κ.λ.π.

ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

(Μέρος 2ο )

Τρόποι χρήσης:

Ο συνηθέστερος και πλέον διαδεδομένος τρόπος χρήσης του χασίς, είναι αυτός του καπνίσματος.

Με το κάπνισμα αρχίζει η μύηση στη χρήση των ναρκωτικών, διότι σπάνια αντιδρά κανείς στην προσφορά ενός τσιγάρου και ειδικότερα όταν βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους ή άτομα με τα οποία συνδιασκεδάζει.

Έχει αποδειχθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τοξικομανών, άρχισε με το κάπνισμα του χασίς, για να καταλήξει στη συνέχεια σε άλλα πιο σκληρά ναρκωτικά.

Κατ' αρχήν χρησιμοποιούνται για κάπνισμα, τα αποξηραμένα τρίμματα των κορυφών ανάμικτα με καπνό.

Ο πιο πρόχειρος τρόπος είναι αυτός του "γεμιστού τσιγάρου", δηλαδή από ένα κοινό τσιγάρο, αφαιρείται ο καπνός ή μέρος του καπνού, ο οποίος στη συνέχεια αναμιγνύεται με μικρά τρίμματα χασίς ή αποξηραμένων κορυφών.

Το μίγμα αυτό επανατοποθετείται στο τσιγάρο και καπνίζεται κατά τον συνήθη τρόπο.

Άλλος τρόπος είναι αυτός του "τσιγαριλικίου".

Για την κατασκευή αυτού, χρησιμοποιείται κοινός καπνός από δύο ή τρία τσιγάρα ή καπνός πίπας ο οποίος αναμιγνύεται με τρίμματα χασίς.

Στη συνέχεια το μίγμα τοποθετείται μέσα σε δύο ή τρία φύλλα τσιγαρόχαρτου, κατάλληλα κολλημένα μεταξύ τους, όπου κατασκευάζεται τσιγάρο σε σχήμα κώνου, στη μία άκρη του οποίου τοποθετείται επιστόμιο από μικρό ψιλό χαρτόνι το αποκαλούμενο "τζιβάνα".

Η τοποθέτηση του επιστομίου είναι απαραίτητη, γιατί έτσι αποφεύγεται ο ερεθισμός των χειλιών του καπνιστή και η αναρρόφηση τριμμάτων καπνού λόγω του ιδιόρρυθμου τρόπου καπνίσματος του τσιγαριλικίου.

Το τσιγαριλίκι ονομάζεται δίφυλλο ή τρίφυλλο, ανάλογα με τον αριθμό των τσιγαρόχαρτων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του.

Το χασίς καπνίζεται επίσης με τη χρήση κοινής καπνοσύριγγας, το γνωστό "τσιμπούκι", καθώς και με λουλά τον οποίο οι χασισοπότες ονομάζουν "χάχα" ή "θανάση".

Σήμερα η χρήση του λουλά είναι περιορισμένη.

Τέλος, το χασίς τρώγεται μέσα σε γλυκίσματα και με όλους τους παραπάνω τρόπους, γίνεται χρήση του σε όλο τον κόσμο.

Συναντάται με πολλά ονόματα όπως:

Mαριχουάνα στην Αμερικανική Ήπειρο, κιρ στο Μαρόκο, γκριφ στην Ισπανία, μακόνχα στη Βραζιλία και χασίς στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Τουρκία, Αίγυπτο και αλλού.

Ενέργειες:

Όπως αποδείχθηκε από έρευνες που έγιναν, το χασίς όταν καπνίζεται εισέρχεται γρήγορα στο αίμα και μετά παρέλευση 5-10 λεπτών, το άτομο καταλαμβάνεται από αίσθημα ανησυχίας και αγωνίας, το οποίο στη συνέχεια μεταβάλλεται σε ευφορία.

Έχει άμεση επίδραση στο ΚΝΣ, όπου προκαλεί διέγερση και στη συνέχεια παράλυση.

Σε μικρές δόσεις ενεργεί σαν ένα ευφοριστικό και αδύνατο υπνωτικό.

Σε μεγαλύτερες δόσεις προκαλούνται πολλές φορές ενέργειες, ίδιες με αυτές των παραισθησιογόνων.

Γενικά το χασίς κατά την αρχική του χρήση, προκαλεί στιγμιαία ευφορία, η οποία είναι δυνατόν να μετατραπεί αμέσως σε κατάθλιψη, μεγάλη αυτοπεποίθηση, ευθυμία, δυσφορία, ιλαρότητα και τάση για χορό.

Η φαντασία γίνεται αχαλίνωτη, παρουσιάζονται ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις, γίνεται εναλλαγή ιδεών, εμφανίζεται απώλεια της αίσθησης του χώρου και του χρόνου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και απώλεια της συνείδησης.

Κατά κανόνα μετά τη διέγερση ακολουθεί το στάδιο της παράλυσης και το άτομο πέφτει για ύπνο.

Πολλοί λογοτέχνες περιέγραψαν τις ενέργειες του χασίς, με αυτοπειραματισμό.

Ένας Γάλλος ποιητής αναφέρει συγκεκριμένα:

"Αισθάνομαι το σώμα μου διαλυμένο, διαφανές".

"Κοίταζα κι' έβλεπα μέσα μου το χασίς που έφαγα να ακτινοβολεί σαν ένα μεγάλο σμαράγδι με χιλιάδες σπινθήρες".

"Τριγύρω μου άκουγα το θρόϊσμα κοσμημάτων και τραγούδια κάθε είδους".

"Χιλιάδες πεταλούδες θορυβούσαν με τα φτερά τους, σαν ανεμιστήρες".

"Άκουγα τους ήχους των χρωμάτων που έρχονταν σε χωριστά κύματα".

Από τις περιγραφές που έγιναν κατά καιρούς, προκύπτει ότι οι ενέργειες στην ψυχική σφαίρα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προσωπικότητα και την ψυχική γενικά κατάσταση του ατόμου, το περιβάλλον, καθώς και τη δόση του χασίς που θα πάρει.

Η επίδραση στον οργανισμό διαρκεί από 2 έως 6 ώρες μετά το κάπνισμα και η ένταση των αποτελεσμάτων είναι ανάλογη της ποιότητας, της προσωπικότητας της ψυχικής διάθεσης και της κατάστασης υγείας του χρήστη, (αναφέρονται και πιο πάνω).

Η χρόνια κατάχρηση επηρεάζει σοβαρά την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του χρήστη.

Το χασίς προσβάλλει κυρίως τις διαθέσεις και τη σκέψη.

Πολλοί χρήστες χασίς πάσχουν από βρογχικό άσθμα και φαρυγγίτιδα.

Σ' αυτούς παρατηρείται συνήθως δυσκολία στην ομιλία, ασταθές βάδισμα, τρόμος των χεριών καθώς και δυσκολία αντίληψης και εκτίμησης του χώρου.

Το βλέμμα γίνεται νωθρό, ή αντίθετα οξύ, ανάλογα με την ψυχική κατάσταση του χρήστη.

Προκαλεί ευεξία, εύκολο γέλιο, αυξημένη αυτοπεποίθηση, βήχα, δίψα και ελάττωση του σακχάρου του αίματος σε επίπεδα υπογλυκαιμίας και σαν συνέπεια αυτού, αυξημένη και έντονη τάση για γλυκά, τα λεγόμενα "τζουραλίκια".

Το άτομο υπό την επίδραση του χασίς, έχει κόκκινους τους επιπεφυκότες, τα μάτια του είναι μισόκλειστα όπως ακριβώς στην κατάσταση υπνηλίας.

Ο οργανισμός εθίζεται γενικά στο χασίς, έστω και αν δεν υπάρχει αύξηση της λαμβανομένης δόσης.

Η σωματική εξάρτηση παράλληλα με την ψυχική είναι εμφανέστατη.

Η ηθελημένη ή μη αποστέρηση του χασίς, εμφανίζει τα δυσάρεστα αποτελέσματα της αποχής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα άλλα ναρκωτικά.

Έμπειροι καπνιστές χασίς αναφέρουν ότι, οι κανονικοί καπνιστές δεν χρειάζεται να αυξάνουν τη δόση για να "μαστουρώσουν" απ' ότι οι αρχάριοι.

Αυτό δεν παρατηρείται στις άλλες ναρκωτικές ουσίες που γίνεται ακριβώς το αντίθετοNarcotic

Η ταυτόχρονη χρήση χασίς με οινόπνευμα (πολύ συνηθισμένη τακτική), προκαλεί πολλαπλάσια αποτελέσματα.

Το άτομο κάτω από τις επιδράσεις αυτές, αδυνατεί να συγκεντρωθεί και καθίσταται αδύνατο και ανίκανο για οποιαδήποτε εργασία, κυρίως διανοητική.

Η ικανότητα στην οδήγηση μειώνεται σοβαρά, λόγω αύξησης του χρόνου αντίδρασης, ιδίως κατά τα φρεναρίσματα και της σημαντικής αύξησης του χρόνου ανάκτησης της νυκτερινής όρασης, μετά από την επίδραση εκτυφλωτικών φώτων από την αντίθετη κατεύθυνση.

Συνεχίζεται…

Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23