Στο αέρα το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας;

3
Βόμβα μεγατόνων έκρυβαν οι δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Τρισέ, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων είπε πως η ΕΚΤ δεν έχει καμία ανάμιξη στο ελληνικό σχέδιο σταθεροποίησης
και ότι αρμοδιότητα για να καθορίσει τις....
συνθήκες εφαρμογής του ελληνικού σχεδίου έχει το ΔΝΤ και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων (rollover)!!!
«Είναι ένα σχέδιο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, όχι του δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το πρωταρχικό για την Ελλάδα είναι να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της.
«Το πρόβλημα είναι πώς θα ξανακερδίσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών», τόνισε ο γάλλος ευρωτραπεζίτης και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα αλλάξουν αν το σχέδιο σταθεροποίησης εφαρμοστεί πειστικά».Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ως παράδειγμα ότι «η αύξηση των μισθών σε αυτές τις τρεις χώρες ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια διόρθωση» για να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική διακυβέρνησή της για να αποφύγει δημοσιονομικές παρεκκλίσεις στο μέλλον, ιδιαίτερα καθιστώντας περισσότερο αυτόματες τις προβλεπόμενες κυρώσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Τρισέ επανέλαβε επίσης την αντίθεση της ΕΚΤ σε όλες τις προτάσεις εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, που δεν είναι αμιγώς εθελοντικές.

«Μερικές φορές με εκπλήσσει η στενόμυαλη προσέγγιση για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και τόνισε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενεργοποίησης των ιδιωτικών κεφαλαίων είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένας καλός τρόπος ενεργοποίησης ιδιωτικού κεφαλαίου και είναι κάτι το οποίο έχω ενθαρρύνει, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας», σημείωσε.

www.dailynews24.gr

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Bρίζουμε, φασκελώνουμε τους πολιτικούς
    λες και αυτοί έγιναν βουλευτές μόνοι τους. Εμείς δεν τους φηφίζαμε;
    Βρε ανόητοι, εμείς δεν ανεχόμαστε τόσα χρόνια
    τα ρουσφέτια, τους διορισμούς στο δημόσιο από το παράθυρο, την διαφθορά των πολιτικών, των δημοσίων υπαλλήλων, την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή;
    Εμείς δεν καταναλώναμε περισσότερα από όσα
    παράγαμε; Εμείς δεν αγοράζαμε εξοχικά, αυτοκίνητα, καταναλωτικά "αγαθά" με δανεικά;
    Ξεχάσατε κάρτες εορτοδάνεια, διακοποδάνεια,;
    ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΞΑΝΘΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    From HEIL GAP

    Πριν από ελάχιστα λεπτά στο μεσημβρινό δελτίο του contra channel .

    ΞΑΝΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ:

    Κύριε Δημήτρη αυτή την στιγμή δεν μιλάτε δημοκρατικά γιατί έχετε αντίθετη άποψη από εμάς .

    HEIL GAP (or mind the GAP )
    Υ.Γ.
    Προηγουμένως υπήρξε μια μεγάλη αντιδικία με τον τηλεθεατή κύριο Δημήτρη που τους επεσήμανε ότι δεν στέκει ως δικαιολογία από δημοσιογράφο δελτίου ειδήσεων το ότι « τα ΜΑΤ παίρνουν μισθό 900 ευρώ και ότι αυτά τα παιδιά βρίσκονταν άυπνα στο σύνταγμα για 24 ολόκληρες ώρες) .
    Επίσης απαντώντας ο τηλεθεατής κύριος Δημήτρης σε παρατήρηση της άλλης ( δεύτερης) ΞΑΝΘΙΑΣ δημοσιογράφου στο ότι τα ΜΑΤ δεν φταίνε διότι παίρνουν διαταγές, τους παραπέμπει στις διαταγές που έπαιρναν τα εσ-ες ώστε να φουρνίζουν τον κόσμο στους θαλάμους αερίων , άρα και στην αθωότητα των θητών κατά την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL .
    Υ.Γ.2
    ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ “VIVA INTERNET “ “ Viva Las Vegas ” . “ viva xanthies “

    (όποιος εχει την δυνατότητα να βρίσκει τηλεοπτικά προγράμματα μέσω του παρόδου του ας το κατεβάσει )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.

    EUROPEAN BANKSTERS UNION = EUROPEAN GANGSTERS UNION.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου