Εσωκομματικά πυρά για τον προϋπολογισμό

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, με τις εσωκομματικές βολές να συνεχίζονται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι ωστόσο δηλώνουν ότι την Τετάρτη θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Η Βάσω Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η στήριξη της κυβέρνησης δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση και είπε ότι είναι πιο σημαντικά μερικά "όχι" από τα στρατευμένα "ναι".

Εξέφρασε ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις της για τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι είναι αναξιόπιστος με σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στην εκτέλεσή του.

Ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς παρότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό, δεν έχει ακόμη πάρει απάντηση, επισημαίνοντας πως συνειδησιακά δεν μπορεί να δεχτεί τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο πέτυχε να........ αντιστρέψει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό και να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά, να μειώσει το έλλειμμα από το 15,4% το 2009 στο 9,4% το 2010, δηλαδή συνολικά κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες». Και αυτός ο Προϋπολογισμός θα είναι πολύ δύσκολος» εκτίμησε.

Νωρίτερα ο Έκτορας Νασιώκας ζήτησε να μην λάβουν τα κόμματα κρατική επιχορήγηση το 2011 και το 2012, καθώς και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

Η ύφεση αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης υποστήριξε ο Δημητρης Αβραμόπουλος. Τόνισε ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό κόπηκε κάθε ελπίδα συναίνεσης.