Το Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι δε θα πληρώσει τα χρέη του. Τόσο απλά...

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Alejandro García Padilla, ανακοίνωσε όπως διαβάζουμε στη γαλλική έκδοση της HP ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια σημαντική καταβολή για το χρέος της ύψους $ 370 εκατομμυρίων την προσεχή Δευτέρα, μετά την αποτυχία της προσπάθειάς της για μια αναδιάρθρωση των οφειλών και γενικότερα την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του χρέους.

Ο ηγέτης του νησιού της Καραϊβικής, δήλωσε ότι το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές επειδή το κράτος χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς του δημόσιου...
τομέα όπως επίσης αδυνατεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τους προϋπολογισμούς της υγείας και άλλων τομέων.

Το συνολικό χρέος του Πουέρτο Ρίκο ανέρχεται σε πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά από δύο ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του αδιεξόδου.

Η χώρα έχει προσπαθήσει για αρκετούς μήνες να απελευθερωθεί από την οικονομική θηλιά ενώ ο Alejandro García Padilla ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να επιτρέψει στο νησί να αναδιαρθρώσει το χρέος της για την προστασία των πιστωτών.

Με πολύ απλά λόγια το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί από σήμερα να πληρώσει τα χρέη του.