«Κάποιοι» ανησυχούν έντονα γιατί...έρχονται οι S-500!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Μεγάλη ανησυχία διακατέχει την Άγκυρα καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για τους νέους ρώσικους πυραύλου τύπου S-500, που είναι οι τελειότεροι στο είδος τους από όλους τους προηγούμενους! 

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μέλος της Εθνικού Συμβουλίου τους ρωσικού υπουργείου Άμυνας, İgor Koroçenko, ανακοινώσε ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι προς επιχειρησιακή εγκατάσταση οι νέοι πύραυλοι S-500. 

 
Το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 είναι το πιο τέλειο από τα προηγούμενα των S-300 και S-400 και έχουν την άμεση δυνατότητα να πλήξουν με αλάθητη ακρίβεια εχθρικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και οτιδήποτε πετάει που εκλαμβάνεται σαν εχθρική απειλή. Το εντυπωσιακό με τους νέους αυτούς πύραυλους είναι το βεληνεκές τους που όπως αναφέρεται φτάνει στα 600 χιλιόμετρα, ενώ έχουν την ικανότητα να πλήξουν συγχρόνως 10 διαφορικούς στόχους. Το ύψος της εκτόξευσης τους φτάνει στα 27 χιλιόμετρα. 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 έχει ήδη θορυβήσει την Άγκυρα καθώς βλέπει πως όλη η αεροπορική της δύναμη ουσιαστικά τίθεται στην ομηρεία των ρωσικών διαθέσεων και δεν θα μπορεί πλέον να «παίζει» τα γνωστά της παιχνίδια. 

Ας ήταν πιο προσεκτικοί να μην προκαλέσουν των Αρκούδα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος