Πανικός στο Μαξίμου

Ένα χρόνο διακυβέρνησης κλείνει σε ένα μήνα η Κυβέρνηση και ήδη η φθορά της είναι φθορά εκ των ουκ άνευ. Συμμετείχε στο έργο των διαπραγματεύσεων όχι ως πρωταγωνιστές αλλά σαν κομπάρσοι. Τώρα έφτασε στο σημείο να φοβάται μην τυχόν της φύγουν δυο βουλευτές και χάσει την δεδηλωμένη. Το πολυνομοσχέδιο το οποίο έρχεται για την απελευθέρωση του ενός δισεκατομμυρίου και όχι των 80 δις που υποσχόταν η Κυβέρνηση είναι ένα νομοσχέδιο επιπλέον προαπαιτουμένων προκειμένου να δοθεί λίγο οξυγόνο στη Χώρα...
Στο πλαίσιο λοιπόν του κατευνασμού των όποιων αντιδράσεων, αλλά και της ψυχολογικής στήριξης όσων νιώθουν δυσφορία και πρόβλημα συνείδησης που καλούνται να ψηφίσουν μνημονιακά μέτρα, συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανά περιφέρεια. Το απόγευμα της Δευτέρας θα βρεθούν στο Μαξίμου οι βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ταυτόχρονα το Μαξίμου διαβεβαιώνει το εσωτερικό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι θα φέρει, ίσως και σήμερα στη Βουλή, ένα πρώτο νομοσχέδιο από το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα του κόμματος, που θα αντισταθμίζει κάπως τις επώδυνες συνέπειες του μνημονίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει μέτρα και ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προγράμματα σίτισης, ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης κλπ), καθώς και παρεμβάσεις στην Παιδεία, με την επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και στην Υγεία με προβλέψεις για τους ανασφάλιστους.
Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται (στις 14.00) στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Η συνεδρίαση στην επιτροπή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22.00 με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.
pasok grafeia
Έχουν μαζευτεί όμως πάρα πολλά αυτή την περίοδο. Από τη μια η αδράνεια στη φύλαξη των συνόρων μας από την άλλη αδράνεια και αποδοχή στη διαπραγμάτευση και στην εσωτερική πολιτική οδηγούν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες όπως η τοποθέτηση Βόμβας στη Χαριλάου Τρικούπη και όπως το πάρτι των Τούρκων στο Αιγαίο. Πότε θα καταλάβουν οτι αυτοί κυβερνούν;
tourkoi aigaio