Αποζημίωση 150.000 ευρώ στους δυο αλλοδαπούς για τα χαστούκια που έτρωγαν στο ΑΤ Ομονοίας

0
Περισσότερα από 150.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο σε δύο αλλοδαπούς που κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας το 2007.

Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει σάλο. Είχε βγει στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε αξιωματικό υπηρεσίας...
να ραπίζει και στη συνέχεια να δίνει εντολές στους αλλοδαπούς να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο. Ήθελε να τους τιμωρήσει γιατί επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη για της αρπάξουν την τσάντα.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα ο αρχιφύλακας προφυλακίστηκε και τελικά αποτάχθηκε από το αστυνομικό σώμα, ενώ η αγωγή που κατέθεσαν ένας Καζάκος και ένας Αλβανός υποχρεώνει το δημόσιο να τους πληρώσει από 70.000 ευρώ συν νόμιμο τόκο 6% το χρόνο.

Το βίντεο ανέβηκε στο youtube και ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έκανε βραδινή βάρδια.

Ο αρχιφύλακας στο δικαστήριο αποδεχόμενος τις κατηγορίες ζήτησε συγνώμη και είπε ότι έκανε λάθος. Είπε: «Είμαι νύχτα, συμπληρώνω το βιβλίο συμβάντων και ακούω φωνές κάτω και μια κυρία να φωνάζει. Έφεραν τους δύο ανθρώπους και μου είπαν ότι πήγαν να ληστέψουν την κυρία που ήταν από έξω. Την είδα και ήταν φοβισμένη. Οι κατηγορούμενοι φώναζαν, ούρλιαζαν, τους είπα να σταματήσουν και συνέχιζαν. Εκνευρίστηκα και τους είπα βουλώστε το στόμα σας. Συνέχισαν να με βρίζουν. Στιγμιαία έχασα την ψυχραιμία μου, τους χαστούκισα για να σπάσει ο τσαμπουκάς. Να κατανοήσουν που βρίσκονται».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)