"Προστάτζες" και "νονοί" με φόντο τα εξοπλιστικά

Σύμφωνα με άρθρο του "Βηματοδότη" του Βήματος, σε μία από τις κατ'ιδίαν συναντήσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το 2009 όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Άμυνας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όχι μόνο ρωτούσε επίμονα γιατί δεν είχαν παραληφθεί τα περίφημα υποβρύχια που έγερναν αλλά ζητούσε ακόμα την αγορά τορπίλων που θα τα εξόπλιζαν. Για να παρακάμψει την κλίση των εν λόγω υποβρυχίων ο Γιώργος Καρατζαφέρης...
φέρεται να επικαλείται την εισήγηση τεχνικής επιτροπής που είχε προτείνει την τοποθέτηση κάποιου άξονα στα πτερύγιά τους. Τότε ο κος. Μεϊμαράκης είχε απαντήσει πως "πληρώσαμε 150 εκατ. επιπλέον για να είναι τα υποβρύχια stealth, δηλαδή αόρατα από τα ραντάρ. Αν τοποθετήσουν αυτόν τον άξονα δεν θα είναι αόρατα, μπορεί να μη γέρνουν, αλλά δεν θα είναι αόρατα». Την ίδια περίοδο το κόμμα του ΛΑΟΣ είχε καταθέσει πολλάκις ερωτήσεις στο ΥΠΕΘΑ, διερωτόμενο γιατί δεν έχουν παραληφθεί τα εν λόγω υποβρύχια κι οι τορπίλες τους.

Πέρασαν ωστόσο δύο ολόκληρα χρόνια, τέλη Απριλίου του 2009, για να βγει δημόσια ο κος. Μεϊμαράκης και να καταγγείλει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον επισκεπτόταν συχνά και τον ρωτούσε για την τύχη των υποβρυχίων. Η καθυστέρηση αυτή μαρτυρά αν μη τι άλλο πως η ΝΔ δεν είχε καμία διάθεση να ρίξει φως στην υπόθεση Καρατζαφέρη αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε ό,τι ήξερε για να στριμώξει το ΛΑΟΣ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αναφερόμενος στο Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε πει στον Real FM πως "δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή". Ο τότε υφυπουργός Άμυνας Κώστας Τασούλας κι ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης είχαν διερωτηθεί από πού προκύπτει ο "ζήλος" του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη για την παραλαβή των υποβρυχίων.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε κατηγορήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη σκανδάλων: «Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν», είχε πει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό 9, είπε ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να τα φορτώσουν όλα στον Άκη". Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε απαξιώσει τον κο. Μεϊμαράκη ως υπουργό Άμυνας αποκαλώντας τον "προστάτζα": «ο κ. Μεϊμαράκης, που στην πιάτσα αποκαλείται ως ο κύριος προστάτζας –άγνωστο γιατί– είναι ο πλέον απαξιωμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας στο στράτευμα" είχε πει. Το πρωτοπαλίκαρό του τότε Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναρτήσει άρθρο στην ιστοσελίδα aixmi.gr, του πρώην διευθυντή ειδήσεων του MEGA Χρήστου Παναγιωτόπουλου, όπου έβρισκε ύποπτη την "έκρηξη Μεϊμαράκη" καθώς όπως υποστήριζε κι υποστηρίζει, όφειλε να καταθέσει ερώτηση μιας που ο ελληνικός λαός είχε ήδη πληρώσει 2 δις. ευρώ χωρίς να παραλάβει τίποτα.

Κι ενώ τα δύο κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας υπονοούσαν πως έχουν στοιχεία το ένα για το άλλο, παίζοντας ένα παιχνίδι αμοιβαίων εκβιασμών, ουδείς είχε πάει στον εισαγγελέα για τα εξοπλιστικά. Όχι μόνο δεν πήγαν αλλά τον Νοέμβρη του 2011 έδωσαν τα χέρια για να "σώσουν" τη χώρα υπό το διορισμένο πρωθυπουργό Παπαδήμο και δυο μήνες μετά οι Γεωργιάδης - Βορίδης πήραν μεταγραφή στη ΝΔ. Σε έναν άλλο, φυσιολογικό κόσμο θα απορούσαμε πώς αντέχει ο κος. Γεωργιάδης να συνυπάρχει στο ίδιο κόμμα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και πώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωνε έτοιμος το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψει στην ΝΔ.  Όχι σε αυτόν που ζούμε προφανώς.