Χριστόφιας: Πολύ δύσκολα αποδεκτοί οι όροι που θέτει η Τρόικα για την Κύπρο

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μίλησε ο Δημήτρης Χριστόφιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα είναι μακρές, καθώς οι προτάσεις της Τρόικα δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτές από την κυπριακή κυβέρνηση...
«Η Τρόικα συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Γιουρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας η Κύπρος» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Ακόμη, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις για την εκταμίευση της δόσης τονίζοντας: «Δεν θα πάει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα μαζί με την ένταξη της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Η Ελλάδα θα προχωρήσει, εφόσον έχουν περάσει από τη Βουλή το πακέτο και τα διάφορα άλλα μέτρα».

Τέλος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την βεβαιότητά ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου θα καταφέρουν να βγουν από το αδιέξοδο και θα επιστρέψουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.