Στημένα: Ακόμη 170 άτομα ενέχονται σε νέα υπόθεση!

2
Νέο σκάνδαλο μεγατόνων αναμένεται να συνταράξει τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news» του Σαββάτου, μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα!

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν.......
τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι. Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.


Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο η Καθημερινή, η νομιμοποίηση των κερδών από τον παράνομο στοιχηματισμό σε στημένους αγώνες γινόταν μέσω δικτύου υπεράκτιων εταιρειών με έδρα χώρες της Άπω Ανατολής.

Ταυτόχρονα, διασυνδέσεις φέρεται να προκύπτουν μεταξύ της μαφίας του πδοσαφαίρου και τοθυ παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», 9 από τους αρχικά 15 κατηγορουμένους για τα στημένα παιχνίδια είναι περιφερειακά μέλη του παραδικαστικού.

Στο μεταξύ, αναζητούνται από την Παρασκευή πέντε από τους 83 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Αντώνη Αγγελόπουλο. Στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου θα περιέλθει την ερχόμενη εβδομάδα όλη η δικογραφία της υπόθεσης, ώστε η αθλητική δικαιοσύνη να κινηθεί παράλληλα με την ποινική διαδικασία.

Η ΕΠΟ έθεσε σε διαθεσιμότητα όσους διαιτητές συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο και απέλυσε δύο υπάλληλους της. Την ίδια στιγμή, ο γγ. Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που προβλήθηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Μπιτσαξής έκανε επίσης λόγο για μεθόδους ιταλικής μαφίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την Παρασκευή απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα για 68 εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο με απόφαση του ανακριτή. 

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται από την πλευρά της η UEFA για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρός της, Μάριος Λευκαρίτης στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με θέμα τα στημένα παιχνίδια.

Να διακοπεί το πρωτάθλημα, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Γιάννη Μπουρούση για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΘΕΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΤΟ.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ,ΑΚΥΡΟ, ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαθήματα αποπροσανατολισμού από το ΠΑΣΟΚ...
    Ναι φίλοι μου... Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον καθαρό μετά από την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων... Να γελάσω τώρα ή μετά;

    Πέσαμε από τα σύννεφα με τα στημένα... Καλά με τις συλλήψεις και αν ξαφνιάστηκα... Ουδείς γνώριζε ποιοι έστηναν ματς και έκαναν περιουσίες στην Μαλαισία... Και σε μια μέρα πιάστηκαν όλοι... Και καθάρισε το ποδόσφαιρο μας και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...

    Δυστυχώς, δεν είμαι τόσο ευκολόπιστος όσο μερικοί... Τυχαίο εν μέσω μεσοπρόθεσμου; Δε νομίζω... Μέσα σε κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας, ο πολιτικός μηχανισμός έχει πάντα τον τρόπο να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον... Και το ποδόσφαιρο είναι και θα είναι πάντα το καλύτερο μέσο αποπροσανατολισμού...

    Να μπουν φυλακή όλοι... Όλοι όμως... Και οι πολιτικοί που για την ώρα έχουν βγάλει την ουρά τους από έξω...

    Υ.Γ Ωραία χώρα η Αγγλία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου