Η απάτη του "μέσου μισθού"-πως προετοιμάζουν τη νέα λιτότητα.

15
 Γράφει ο Νικολόπουλος Βασίλης

Διαβάζεις:
ΗΣΑΠ μέσος μισθός 24.491 ανά εξάμηνο
ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσος μισθός 22.427 ανά εξάμηνο
Και τρελαίνεσαι…Λες μα υπάρχει οδηγός ή εισπράκτορας που λαμβάνει 3.768 ευρώ το μήνα;(χωρίς εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές, δηλαδή καθαρά)
 Συνεχίζεις όμως και πιο κάτω και τότε είναι που αποτρελαίνεσαι  (από το όργιο της παραπληροφόρησης και τα γκεμπελικά τεχνάσματα της ΔΝΤ-κυβέρνησης στην προετοιμασία της νέας λιτότητας) και ζητάς εθελοντικά τον ζουρλομανδύα:
«Πάντως, σ' όλες τις περιπτώσεις (εννοεί της μισθοδοσίας των ΔΕΚΟ) συνυπολογίζονται και οι........ αμοιβές των υψηλόμισθων μάνατζερ.» συνεχίζει το δημοσίευμα. ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=219348 )
Καταλάβατε;
Πηγαίνουν οι «φωστήρες» της οικονομικής επιστήμης του ΔΝΤ, μαζί με τα «σαΐνια» της κυβέρνησης, την «συμμαχία των προθύμων» και τα αλαλάζοντα από ενθουσιασμό για τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της τρόικας «παπαγαλάκια» σε ένα οργανισμό ή επιχείρηση προσθέτουν στο μισθό των εργαζομένων  τα εκατομμύρια των μισθών,bonus,αποζημιώσεων των υψηλόβαθμων στελεχων, προέδρων, διοικητων, μανατζερ, και άλλων διορισμένων κομματόσκυλων και golden boys διαιρούν δια δυο και ω του θαύματος προκύπτουν «προκλητικά μισθοδοτούμενοι εργαζόμενοι σε ζημιογόνες επιχειρήσεις» οι όποιοι καλούνται σε περικοπές μισθών που εισπράττουν όμως οι διοικήσεις τους!!!!
Δηλαδή και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
 Τρώνε πίνουν τα golden boys και τα στελέχη και ο λογαριασμός (με το τέχνασμα του «μέσου μισθού») πηγαίνει  στον εισπράκτορα, το ταμία, τον οδηγό στο συνήθη ρολό του «υποζυγίου» αλλά και του «λαγού» για το σύνολο των εργαζομένων μέσω της στοχοποίησης και της συκοφάντησης και της γενίκευσης, στο όνομα της προς τα κάτω ισότητας, της λιτότητας.
Και περιμένουν να το χάψουμε όλο αυτό λες και είμαστε  τίποτα ιθαγενείς της Ζιμπάμπουε (συγγνώμη Ζιμπάμπουε) ή άλλων τριτοκοσμικών χώρων που κατά σύρροη έχουν καταστρέψει και μας καλούν να ανταλλάξουμε το ελάχιστο «χρυσάφι» των δικαιωμάτων και της συμμετοχής μας στο παραγόμενο πλούτο με το «καθρεφτάκι» της παραπληροφόρησης.
Στη χωρά που γεννήθηκε η Λογική (η οποία βεβαία με τόσους «παραπλανηθέντες» υπουργούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ειδικούς και ποικίλους ταγούς έχει πάψει πια να είναι και τόσο «κοινή»).
Οι μάσκες όμως επεσαν. Και ποιους «σώζουν» και πόσο δίκαια μοιράζουν τα βάρη οι επίδοξοι «σωτήρες» μας είναι εμφανέστατο. Κι η τακτική του «μέσου μισθού» είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κλεπτοκρατικης τους αντίληψης.
Έξω οι κλεφτές της λογικής και της  τσέπης μας!- Νικολοπουλος Βασιλης.

Δημοσίευση σχολίου

15Σχόλια
  1. Εισαι πουστης; εισαι μαχοζας;
    Σου αρεσει να σε πηδανε εφ' ορου ζωης, καθε μερα και περισσοτερο;
    Σου αρεσει και το οθωμανικο ανευ σιελου;
    Σου αρεσει να δινεις χρονια και να τα κανουν μερες;
    Σου αρεσει να βιαζουν τη μανα σου, την αδερφη σου;
    Σου αρεσει το μενου στα συσσιτια της Εκκλησιας;
    Ζηλευεις τη ελευθερη και χωρις υποχρεωσεις ζωη των αστεγων;

    ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ....
    ΠΑΣΟΚ!!!

    Το κομμα που ΗΔΗ κανει τα ονειρα σου πραγματικοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Zq3kthfX6oA
    Για τις συνεργασίες που θα κάνει το ΚΚΕ,για το μνημόνιο,
    για τα δάνεια που δεν τα πήραμε για να πληρώσουμε τους μισθούς αλλά για να πληρώνουμε τα δάνεια,
    το οτι παίρνουμε απ τους μισθούς για να πληρώσουμε τις τράπεζες,για τους Ολυμπιακους Αγώνες,
    για τις αμυντικές δαπάνες,
    για το ΑΕΠ που μεγάλωσε κάτι που δεν είδαν οι εργαζόμενοι στο πορτοφόλι τους,για τα κέρδη που ανέβηκαν 28 φορές και τα μεροκάματα μία,
    16,5 τοις εκατο,άνοδος των κερδών των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης.
    Για τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους,για το ΖΕΝΙΘ,για τους Ελληνες ναυτεργάτες που όλο και μειώνονται γιατί οι εφοπλιστές παίρνουν ξένους φτηνούς εργάτες,
    για το ότι το 2007 δούλευαν 8000 ατομα στη ζώνη του Περάματος και σήμερα 400 σταθερά και περιπου 1000 με ελάχιστα μεροκάματα.Ακούστε τον Πορτοσάλτε που τα ρίχνει στους εργαζόμενους.
    Για το Λάτση και τους εργαζόμενους που έφερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιρνουμε δανεια για να πληρωνουμε αργοσχολα κομματοσκυλα του δημοσιου, ανικανους και κλεφτες πολιτικους, και πανωτοκια!!
    Δεν προκειται να "καθαρισουμε" ποτε απο μονοι μας για αυτο ηρθε η τροικα, αλλα επειδη η νοοτροποια του ελληνα ειναι τετοια ωστε να τρεχει πισω απο καθε "κατουρημενη ποδια" και να της δινη αξια δυσκολα θα αλλαξει η κατασταση. Ακομα και αυτοι της τροικας καποια στιγμη θα σηκωσουν τα χερια ψηλα και θα μας αφησουν στην μοιρα μας, κατι το οποιο θα ειναι πολυ πολυ ασχημο.
    Οποιο δρομο και να παρουμε τωρα θα τερματισουμε τελευταιοι!!!

    Καλο κουραγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΟΜΒΕΣ"

    Η παντα κατευθυνομενη αντιτρομοκρατικη παρακολουσθουσε εδω και μηνες (!) κανα δυο πιτσιρικαδες "αντεξουσιαστες".
    Τους συνελαβε εξι μερες πριν τις εκλογες να μοιραζουν(;;;;) φακελους με στρακαστρουκες.
    Κατοπιν, καποια σαινια κυπατζηδες ανελαβαν, εκτελωντας παντα ανωθεν εντολες, να φτιαξουν και να μοιρασουν αρκετα τετοια φακελακια
    προς πρεσβειες αλλων χωρων.

    Αυτο ειναι το στημενο κολπο της χουντας ΠΑΣΟΚ για να γλυτωσει οσο το δυνατον περισσοτερο "μαυρο" μπορει, αποπροσανατολιζοντας και εκφοβιζοντας τον κοσμο.

    Μια προβοκατσια που βγαζει ματι.

    Αντιτρομοκρατικη + ΕΥΠ = πασικικη σεχτα επαναστατων.

    Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ!
    ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα που υπηρξε καποτε και ενας ΑΝΔΡΕΑΣ και λαδωθηκε το αντερακι του ελληνα!!! Τωρα καλο κουραγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3.46 αφου λοιπόν το θες, ορίστε τι ακούγεται για τον ΑΝΔΡΕΑ σου που τόσο νοσταλγείς:

    σε εφημερίδα του εξωτερικού αναγράφονται τα εξής συν τοις άλλοις:

    "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΙΩΝΙΣΤΗ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ"

    "ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 'ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ' ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΑ"

    ΠΗΓΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ (ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 100.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ) ΑΠΟΡΡΗΤΟ 7271/NSA/1158-AR/29 ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1974

    Δεν λαδώθηκε το αντεράκι του Έλληνα, αλλά το αντεράκι του κάθε μειοδότη πουλημένου.

    αντε πια με την προπαγανδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3.59 Πολυ 007 βλεπεις και εχει γεμιση το μυαλο σου θεωριες συνωμοσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4:05 μ.μ.
    Δες εδώ πρώτα
    <>
    και μετά μίλα για συνομωσίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δες εδώ πρώτα

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4112.html

    και μετά μίλα για θεωρίες συνομωσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4:05, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ, ΑΠΛΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΙΡΒΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5.16
    Ο καθε ενας μπορει να πιστευει οτι θελει απο αυτα που γραφει το καθε μεσο μαζικης ενημερωσεις αναλογα με το τι συμφερων εχει. Στο κατω κατω ολα τα μεσα μαζικης ενημερωσεις ειναι ελενχομενα και θα δεις οτι καποια στιγμη ο ελενχος θα φτασει και εδω. Δεν εχεις παρατηρησει πως το σημερινο πασοκ προσπαθει να κυριαρχειση στα μεσα μαζικης ενημερωσεις μεσω τον οποιον προσπαθει να μας καθοδηγηση στον δρομο που αυτο θελει. Το σημερινο πασοκ δεν εχει καμια σχεση με εκεινο του Ανδρεα.
    Θα σου πω μονο οτι υπαρχει ενα κυμα που θελει να υποδουλωση τους λαους χρησιμοποιωντας την εξαρτηση της επιβιωσης μας με την εργασια,μια εργασια που στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν προσφερει πραγματικη παραγωγη αλλα μας εχει κανει να ζουμε ο ενας σε βαρος του αλλου και αυτο ειναι ενα απο τα σημεια που εχουν βρει και εκματελευονται οι πονηροι και σαπιοι σημερινη πολιτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6.35 ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΝΕΦΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.15 Δηλαδη συμφωνεις με αυτα που λεω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλος ένας ηλίθιος που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει στον "εθνοσωτήρα" ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!!!
    Αι χάσου βλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου