Ααα το βρηκα!

11
Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Τι μου θυμίζει αυτή η εποχή όταν φαντασιώνομαι ήδη τον κ Κωνσταντόπουλο νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Παναθηναϊκού απ τη μια να εκτοξεύει τους γνωστούς δεκαρικούς περί διαφάνειας (στον αθλητισμό) κι απ την άλλη να τρέχει ως υπερασπιστής των «θυρών» και της λογικής τους;

Τι μου θυμίζει αυτή η εποχή όταν με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κυκλώματα φοροαπαλλαγών μέσω εικονικών δωρεών προς την Εκκλησία μαθαίνω ότι η σοσιαληστρικότατη κυβέρνηση του Πασοκ εν μεσω κρισης μείωσε το φόρο για τις δωρεές προς ναούς και μοναστήρια από 10% και 5% σε 1% και 0,5% αντίστοιχα (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=182631 ) ενώ θα μπορούσε με μια γερή αύξηση του να χρηματοδοτήσει την Υγεία και την Παιδεία αποτρέποντας επιπλέον και «αγαθοεργίες» προς φοροφυγάδες;

(Αλλά ξέχασα ο σοσιαλισμός πλέον δεν αντιστρατεύεται τη θρησκεία και τις μεσαιωνικές ιδιοκτησίες της τουναντίον αντιγράφει και τα ίδια μεσαιωνικού τύπου διλλήματα- προσθέτοντας στο «κάλιο τούρκικο σαρίκι παρά παπική τιάρα» και το «αποικιοκρατία ή χρεοκοπία»)

Τι μου θυμίζει αυτή η εποχή όταν διαβάζω ότι η κ Παπαρήγα που απ τη μια μεριά προσκαλεί τα φουσατα των εργαζομένων σε.......... πανστρατιά με ξέσκεπο το πρόσωπο και ονοματεπώνυμο- παρά το κίνδυνο απώλειας του ισχνότατου μεροκάματου από εργοδότες-εκβιαστές- και που εξαπολύει μύδρους εναντίον των κουκουλοφόρων αρνείται απ την άλλη την είσοδο της εφορίας στο Περισσό για να βγάλει την «κουκούλα» από τους χρηματοδότες του κόμματος στο όνομα της προστασίας τους;

( Γινόμενη έτσι το φύλλο συκής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω των κόμματων και παραβλεποντας ότι αν μάθουμε τους χρηματοδότες του κόμματος του λαού θα στηρίξουμε και τις επιχειρήσεις τους)



Τι μου θυμίζει αυτή η εποχή όταν τηλεοπτικές περσονες εξαργυρώνουν την δημοφιλία τους στις «αρένες» του θεάματος με βουλευτικά και άλλα αξιώματα και πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι κρατών τις υπηρεσίες τους προς τις πολυεθνικές με τιμητική αποστρατεία στα διοικητικά τους συμβούλια;



Τι μου θυμίζει αυτή η εποχή της σούπας, του μεταμοντερνισμού, και της αποδόμησης;.....Τι μου θυμίζει…. Τι μου θυμίζει……



Ααα το βρήκα!



Μου θυμίζει την άλλη "μεγάλη" εποχή της αποδόμησης και της διάλυσης εκείνη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου μονομάχοι και απελεύθεροι, δημοφιλείς λεγεωνάριοι, θαυματοποιοί και τερατολόγοι, μάγοι εξ ανατολής και αιμοδιψείς βάρβαροι του βορρά αναγορεύονταν εν μια νυκτι σε αυτοκράτορες, σωτήρες ή θεούς για να εξοντωθουν με ευκολία την επόμενη, που ο λαός συνόδευε πάντα το θέαμα με τον άρτο του ( καλή ώρα όπως σήμερα την τηλεόραση με την πίτσα του) και όπου ο Κλαύδιος κρυπτοφιλοσοφος αλλά και καλοζωιστης (καλή ώρα όπως και οι σημερινοί μας διανοούμενοι) παρίστανε το βλακα για να γλυτώσει από τις δολοφονικές προθέσεις της συζύγου του Μεσαλινας.

( Διαβάστε το εξαιρετικό κείμενο του Καρλ Καουτσκι «Νοοτροπία και ψυχοσύνθεση την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας» εκδόσεις Παπαδημητρίου από το εργο του «Η καταγωγη του Χριστιανισμού»- γραμμένο 100 χρόνια πριν, για μια εποχή 2000 χρόνια πριν- για να συνειδητοποιήσετε έκπληκτοι πως η από άλλες συνθήκες υιοθέτηση της ιδιώτευσης αναπαράγει ακριβώς τα ίδια φαινόμενα που ζούμε σήμερα- ιδεολογική αστάθεια, ευκολοπιστια, ψευδολογία, φιλανθρωπία ως υποκατάστατο της Δικαιοσύνης, διεθνισμός ως ισοπέδωση και εξίσωση των λαων προς τα κάτω, θρησκευτικότητα)- Νικολόπουλος Βασίλης.

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. Έχω δύο παιδιά.
    Η εταιρία που δούλευα έκλεισε πριν από τρείς μήνες.
    Το μαγαζί του άντρα μου πάει για φούντο, 2-3 μήνες ακόμα και βουλιάξαμε.
    Σύν τοις άλλοις είμαστε και καταχρεωμένοι.
    Πώς θα ζήσουμε;
    Τα παιδιά με ρωτάνε πότε θα πάμε διακοπές και εγώ αλλάζω συζήτηση.
    Αυτές ήταν οι καλύτερες μέρες, Γιώργο Παπανδρέου;
    Είσαι ντροπή για την Ελλάδα Γιώργο Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MANTAM O GIWRGOS PAPANDREOY EINAI H MONADIKH LYSH. KANE YPOMONH KI O OYRANOS 8A GINEI PIO GALANOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΕ-ΗΛΙΕ-ΘΕΕ !!!
    Μικρέ Γιωργάκη,
    Παμμέγιστε,
    Γιγαντοτεράστιε,
    Τιτανομέγιστε
    Αρχοντα των Πέντε Ηπείρων και Εξαρχε των ΄Βορείων και Νοτίων Θαλασσών,
    Μέγα Δομέστικε των Ανατολικών και Δυτκών Θεμάτων της Αυτοκρατορίας…
    Θέλεις και άλλους τίτλους;

    Η φίλη σου Θεοδώρα Νταιλιάνα
    της Ελευθεροτυπίας,που δεν έχει καμία σχέση έστω με το ρεπορτάζ υγείας.
    στο ΔΣ του Ωνάσειου...ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !!

    Λέγεται ότι από την ΕΡΤ έχει καμιά δεκαριά χρόνια να περάσει (έστω και απ’ έξω)…

    ΥΓ. Η Νταϊλιάνα είναι φυσικά η σύζυγος του Κ. Νταϊλιάνα, ΓΓ. Υπ. Δικαιοσύνης επί Γιαννόπουλου, υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 2007 στα Τρίκαλα, υπεύθυνου νομικού του τμήματος τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ και φυσικά γνωστού του βαρυποινίτη Βλαστού του οποίου θα κανόνιζε την μεταγωγή σε φυλακή της αρεσκείας του!!!

    ΦΑΤΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΚΕΤΖΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΑ _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. BRE KWLOTOYRKA ME TO YOUSUFAKI TO GIWRGO EISAI KAI SY KOYZOYM? OLA TA YOUSOYFAKIA TO IDIO EINAI. ESY NA MILAS MONO GIA ERDOGAN KAI OXI GIA ELLADA. TAMAM?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ.
    -----------------------------------

    "Επεισόδιο με τον Κουτρουμάνη σε ταβέρνα"

    "Δυσάρεστη ήταν την Τρίτη το βράδυ η έξοδος του υφυπουργού εργασίας Γ. Κουτρουμάνη σε γνωστή ταβέρνα των Αμπελοκήπων.

    Αρχικά μια γυναίκα τον ρώτησε με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση τις κλέβει το μισθό, τη σύνταξη των γονιών της, το μέλλον των παιδιών της.

    Αργότερα άλλοι θαμώνες άρχισαν να του ζητάνε το...
    λόγο, να τον αποκαλούν δοσίλογο και να του εξηγούν ότι είναι ανεπιθύμητος ανάμεσά τους.
    Ο Γ. Κουτρουμάνης αρχικά ρώτησε τη γυναίκα για το επάγγελμά της, λες και δεν ξέρει ότι με τα μέτρα και τους νόμους που ψηφίζουν, αφαιρούν δικαιώματα από όλους τους εργαζόμενους, χτυπάνε όλη την κοινωνία.
    Στη συνέχεια άκουγε με σκυμμένο το κεφάλι αλλά ένας παρατρεχάμενός του που καθόταν στο ίδιο τραπέζι, προκαλούσε τους πολίτες και μάλιστα έβρισε χυδαία κάποιες γυναίκες που διαμαρτύρονταν.
    Το επεισόδιο κράτησε για ώρα και η ένταση ανέβηκε.

    Να θυμίσουμε ότι ο Κουτρουμάνης ήταν συνδικαλιστής και μάλιστα μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και μεταλλάχτηκε σε υφυπουργό εργασίας και δήμιο των εργαζομένων που μέχρι πριν λίγο καιρό υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε!

    Όχι απλά δοσίλογος λοιπόν αλλά και γενίτσαρος.
    Πάντως αναμένεται όλο και πιο δύσκολη η ζωή των κυβερνητικών στελεχών και όποιων κάθε φορά που σηκώνουν το χεράκι τους καταδικάζουν και φτωχαίνουν εκατομμύρια ανθρώπους."

    ANAΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο μαϊμού πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO για τον καραγκιόζη δεν θα κάνει καμία δήλωση ; και πηγαίνει για δήμαρχος του Ρέντη το λαμόγιο !!!
    Καλά οι μαϊμούδες τι δήλωση να κάνουν ;;;;;;
    Λαμογια είναι και αυτοί πουν τον υποστηρίζουν που σκοπό έχουν να φανό τις επιδότησης
    Που παίρνει το λαμόγιο που λιάζει , μαύρος , μαύρος ,μ χοντρός, σαν αιγύπτιος
    Πάντος για Έλληνας δεν περνά . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το πως ο Γιωργάκης μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Κάντε κλικ ΕΔΩ


    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 14 Ιουλίου 2010 7:28 μ.μ.
    Που ήσασταν ρε όλοι εσείς που στάζετε δηλητήριο ,τα προηγούμενα 6 χρόνια με την φιλεργατική κυβέρνηση του άχρηστου , τεμπέλη πολυλογά και όχι κουρασμένου όπως λάθος λέγεται ,που μας έφερε σε αυτά τα χάλια με την θωρακισμένη του οικονομία. Δεν σας ακούγαμε , όλα καλά τότες εεεεεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7
    Δημιουργό της ελληνικής τραγωδίας" χαρακτηρίζει το γαλλικό περιοδικό Marianne, τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό. Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας βύθισε τη...
    χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος με την ανικανότητα και τα ψέμματά του και συγκαταλέγεται στους επτά υπεύθυνους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Το δημοσιέυμα εξηγεί πως η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και υπογραμμίζει ότι για τα ψεύτικα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος που έδινε η χώρα στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ο Κώστας Καραμανλής έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Το περιοδικό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πρώην πρωθυπουργός λόγω έλλειψης ικανοτήτων είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι μπορεις να κανεις οταν δυο γλυκα γατησια ματακια σου ζητουν Αγαπη και Αγκαλια!!??
    Ανοιγεις την Αγκαλια σου να υποδεχτεις την ζεστασια της αγκαλιας του!! Kαλη σας Ημερα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΑ ΦΟΡΑ Πασόκος ΠΑΝΤΑ Πασόκος.
    Το πασόκ ειναι σαν τη προβιά του Ηρακλή.
    Βγαίνει μόνο μαζί με το δέρμα.

    Το πασοκ δεν διατελεί σε κατασταση νευρικης κρισης, ουτε διακατέχεται απο τύψεις για το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.
    Αυτό που το χαρακτήριζε πάντα ήταν η ζωτική ομοψυχία για να διατηρηθεί στην εξουσία, γι αυτό κατόρθωσε να εξουσιάσει 25 χρόνια και βάλε.

    Σωστά. Χαρακτηριστικά συμμορίας δηλαδή…

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΠΑΣΟΚΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ
    ΠΛΗΡΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου